Gemeente Roermond

Foto-expositie Objectief Roermond

Foto-expositie Objectief Roermond van start in Stedelijk Museum

Binnenkort opent in het Stedelijk Museum Roermond de foto-expositie Objectief Roermond. Op initiatief van de jubilerende Junior Kamer Roermond leveren 25 Roermondse fotografen een bijdrage aan deze bijzondere expositie. De vrije opdracht om op geheel eigen wijze een beeld te schetsen van de stad levert een eigentijds en verrassend geheel op. De expositie loopt van 3 september tot en met 4 oktober.

Op 3 september as. opent burgemeester van Beers de foto-expositie Objectief Roermond. De expositie is tot stand gekomen door een initiatief van de Junior Kamer die dit jaar 25 jaar bestaat. Begin dit jaar is gestart met de voorbereidingen. Uiteindelijk zijn 25 Roermondse fotografen bereid gevonden om invulling te geven aan de expositie.

Zowel vak- en persfotografen maar ook hobbyfotografen werden in de gelegenheid gesteld om naar eigen inzicht de stad Roermond in beeld te brengen. Binnen de groep professionals klinkende namen als Hennie Retera, Franco Gori, Peter Wijnands en Jeroen Kuit. Maar ook de hobbyfotografen zijn goed vertegenwoordigd door o.a. Jo Walschot (Rura) en Harrie Allers (hoffotograaf dn Uul).

De kracht van de expositie wordt bepaald door de diversiteit aan beeldmateriaal. De fotografen zijn vrij gelaten in de keuze van het onderwerp. Naast de fraaie klassieke monumenten is de expositie zeer verrassend door een ruime afwisseling aan onderwerpen zoals de kermis, karakteristieke Roermondenaren, het uitgaansleven en het water.

De expositie zal worden vastgelegd in de vorm van een fotoboek met als titel "Objectief Roemond: een subjectief portret door 25 sjtadse lenzen". Tijdens de expositie kan op het boek worden ingetekend. Vanaf 4 november is het boek verkrijgbaar bij verschillende verkoopadressen. De opbrengst van het boek zal worden aangewend ten behoeve van het goede doel.

Deelnemende fotografen: P. Wijnands, J. Kuit, J.P. Kuit, F. Traugott, K. Bingen, R. Bult, F. Gori, P. van Loenen, M. Haenen, G. Boersen, S. Koopmans, H. Retera, J. Coolen, J. Bercx, A. Rutten, J. Walschot, P. Kessels, W. Blom, H. Jansen, H. Allers, W. Delissen, A. Bazelmans, W. Fernholz, P. Wouters, R. Roosjen.

De Junior Kamer Roermond maakt deel uit van Junior Chambre International. Een wereldwijde organisatie met meer dan 350.000 leden in ruim 130 landen. De Junior Kamer bestaat uit jonge ondernemende mensen uit verschillende beroepsgroepen. Door middel van trainingen en de uitvoering van projecten wordt gestreefd naar persoonlijke ontwikkeling en worden managementvaardigheden versterkt. De Junior Kamer Roermond biedt plaats aan entrepreneurs tot 40 jaar die actie ondernemen en hun grenzen willen verleggen.