Persbericht

Dunlop hoofdrolspeler in DTM-race Circuit Park Zandvoort

Breukelen, 13 augustus 2004. Op 3, 4 en 5 september racet de DTM op Circuit Park Zandvoort, het thuiscircuit van de Nederlandse troeven Christijan Albers en Jeroen Bleekemolen. Dunlop is dit seizoen voor het vijfde jaar op rij de exclusieve bandenleverancier van het toonaangevende toerwagenkampioenschap. Alle coureurs rijden op de DTM-versie van de Dunlop SP Sport Maxx, de topsporter van het Dunlop-programma.

De tweedeurs raceauto's uit de DTM van vorig jaar hebben dit seizoen plaatsgemaakt voor de Audi A4, de Mercedes-Benz C-klasse en de Opel Vectra GTS. Deze 'inruil' vroeg om andere Dunlop-banden, die speciaal voor de sedan-modellen zijn ontwikkeld. De Dunlop-ingenieurs ontwikkelden nieuwe banden die iets sneller zijn dan de Dunlop DTM-banden van vorig jaar en die bovendien nog langer maximaal blijven presteren. De Dunlop-banden spelen een hoofdrol in de races van de DTM. Iedere rijder dient twee verplichte pitstops te maken om telkens de vier Dunlop-banden te laten verwisselen. De teamleden die de bandenwissels uitvoeren hebben hierdoor een grote invloed op het uiteindelijke resultaat van 'hun' coureur. De bandenwissels zorgen voor extra spanning voor rijders, teams en toeschouwers.

Iedere DTM-coureur beschikt per raceweekeinde over 40 slicks en een ongelimiteerd aantal regenbanden. De nieuwe Dunlop SP Sport Maxx DTM-banden zijn iets groter dan de banden van vorig jaar. De voorbanden groeiden van 240/650 R18 naar 265/660 R18 (265 mm breed, 660 mm hoog, gemonteerd op een wiel van 18 inch). De achterbanden werden een centimeter hoger: de maat 280/650 R18 werd vervangen door 280/660 R18. De Dunlop SP Sport Maxx-banden onder de DTM-bolides hebben niet toevallig dezelfde naam als Dunlops topsporter voor gebruik op de openbare weg. Dunlop paste de in de DTM verkregen kennis toe bij de ontwikkeling van de Dunlop SP Sport Maxx voor dagelijks gebruik. Het resultaat: een band die zeer veel grip biedt op zowel een droog als een nat wegdek. Vraag ernaar bij uw bandenspecialist!

Circuit Park Zandvoort zal op 3, 4 en 5 september naar verwachting vele tienduizenden toeschouwers herbergen. Naast het spektakel van de 'Formule 1 onder de toerwagens', komen zij voor titelkandidaat Christijan Albers en Jeroen Bleekemolen. Albers won vorig jaar op 'zijn' Circuit Park Zandvoort en behoort ook dit jaar weer tot de grote favorieten. Voor toegangskaarten kunt u terecht bij de 1.000 verkooppunten van TicketBox (www.ticketbox.nl) of, tijdens het DTM-weekeinde, bij de kassa's van Circuit Park Zandvoort. U koopt al een weekendkaart vanaf E 20,- in de voorverkoop.

Voor meer informatie: www.autosport.nl/dunlop, www.dtm.de en www.circuit-zandvoort.nl.


---

Voor de redactie,