Gemeente Oosterhout

Vervanging asfaltverharding Bredaseweg

Vanaf 3 september tot en met 12 september aanstaande worden delen van de rijbaan van de Bredaseweg voorzien van een nieuwe asfalt deklaag. Het gaat over het deel vanaf de Bredasebrug tot aan de kruising met de Ridderstraat en het deel van de Bredaseweg tussen deze kruising tot en met de aansluiting met de Nieuwe Bouwlingstraat. Op de kruising Bredaseweg met de Ridderstraat worden geen werkzaamheden uitgevoerd.

Om de overlast in tijd te beperken wordt er ook in het weekend gewerkt.

De werkzaamheden worden in twee fasen uitgevoerd. Voor iedere fase wordt het werkvak afgesloten voor doorgaand verkeer. Voor fietsers / voetgangers wordt de Bredaseweg niet afgesloten.

Fase 1

Vanaf de Bredasebrug over het Wilhelminakanaal tot aan de kruising met de Ridderstraat wordt de rijbaan van nieuw asfalt voorzien. Het wegvak wordt vanaf 3 september in zijn geheel afgesloten voor doorgaand verkeer. Dit duurt tot en met dinsdag 7 september.

Het doorgaand verkeer wordt via de Warandelaan Buurstede Holtroplaan Slotlaan Ridderstraat v.v. omgeleid. Woningen en bedrijven aan de zuidzijde van de brug over het Wilhelminakanaal zijn dus enkel vanuit het zuiden te bereiken.

Fietsers kunnen de Bredaseweg wel blijven gebruiken, zij het met enige overlast.

Verkeer van en naar Houthaven kan wisselend vanuit het noorden of het zuiden de wijk via de Bredaseweg blijven bereiken. Door midden van bebording wordt aangegeven van waaruit Houthaven bereikbaar is. Van tijd tot tijd dient er over het half voltooide werk gereden te worden.

Voor de bedrijven en woningen aan de Bredaseweg ten noorden van de Bredasebrug geldt dat deze gedurende de werkzaamheden alleen bereikbaar zijn vanuit het noorden vanaf de kruising met de Ridderstraat. Wij verzoeken u uw rijgedrag aan te passen en rekening te houden met de wegwerkers.

Op dinsdag 7 september wordt het nieuwe asfalt aangebracht op de rijbaan van de Bredaseweg. Ter plaatse van de
asfalteringswerkzaamheden kan er dan geen verkeer op de weg rijden.

Fase 2

In fase 2 wordt het asfalt van de rijbaan van de Bredaseweg tussen de kruising met de Ridderstraat tot en met de aansluiting met de Nieuwe Bouwlingstraat vervangen. Dit duurt van woensdag 8 september tot en met zondag 12 september.

Het doorgaand verkeer wordt door middel van bebording via de tangentwegen rondom het centrum omgeleid. De aansluiting met de Nieuwe Bouwlingstraat wordt eveneens afgesloten om de werkzaamheden uit te kunnen voeren.

Fietsers kunnen de Bredaseweg blijven gebruiken zij het dat ze ter plaatse van de werkzaamheden van hun fiets moeten afstappen. Mutatiedatum 25/08/2004
15/09/2004