Gemeente Heerlen

24 augustus 2004

Vrijdag 3 september etappe Heerlen

Programma Holland Ladies Tour

Op vrijdag 3 september vindt in Heerlen voor de vierde keer een etappe van de Holland Ladies Tour plaats. De Holland Ladies Tour is een etappewedstrijd voor de damestop van het wielrennen en wordt verreden onder auspiciën van de Union Cycliste International (U.C.I.)

De Holland Ladies Tour 2004 duurt van 30 augustus tot en met 4 september. Dit sportevenement wordt sinds 1998 in Nederland georganiseerd. Op maandag 30 augustus is de startetappe in Kampen (102 km). Daarna vindt de ploegentijdrit (12,5km) plaats. Op dinsdag gaat de rit in Groningen via Borger naar Stadskanaal over een aantal stroken kaseien (123 km). De derde dag rijdt het peleton van Zoeterwoude naar de boulevard in Scheveningen (88 km). De Brabantse rit Leende-Leende (125 km) staat voor donderdag op de agenda. Vrijdag 3 september is de Limburgse etappe met de start en finish in Heerlen (98 km). De rensters komen op dit parcours o.a. de Sibbegrubbe, Cauberg, Geulhemmerberg, Bemelerberg, de Eijserbosweg en de Fromberg tegen. Op zaterdag 4 september is de slotetappe in Haaften (119 km).

Programma Heerlen
09.00 uur opening Permanence Stadhuis Heerlen
13.00 uur start J.F. Kennedylaan
15.40 uur finish Coriovallumstraat
16.00 uur huldiging winnaars Coriovallumstraat, voor Gemeentehuis

Deelnemers
De Nederlandse inbreng is van Farm Frites/Hartol ( Mirjam Melchers, Anouska van der Zee, Adrie Visser), Ton van Bemmelen (Suzanne de Goede, Jolanda van Dongen), Vrienden van het Platteland (Chantal Beltman), Bik/Gios, Terme Skin Care (Arenda Grimberg) en @Home (Bertine Spijkerman), Midden Limburg, Westland WV, Willibrord WV, Grounewoud en Leerfashion. Verder heeft de organisatie o.a. contracten kunnen afsluiten met ploegen uit Duitsland, Polen, Groot-Britannië, België (Debby Mansveld), Finland , Litouwen, Denemarken, Duitsland, Spanje en Zwitserland.

Wereldtop
Aan de Holland Ladies Tour doen zeer waarschijnlijk een groot aantal topwielrensters mee. Wereldkampioen Susanne Ljunskog (Zweden), Judith Arnt (Duitsland), Nicole Cooke (Wales), Anita Valen (Noorwegen), Joanne Somarriba (Spanje), Regina Schleicher (Duitsland), Zoulfia Zabirova (Rusland), Sara Carrigan (Australië), Diana Zuliute (Litouwen), Olga Zabelenskaia (Rusland), Rochelle Gilmore (Australië) en Fabiana Luperini (Italië) behoren allemaal tot de wereldtop 25. Het definitieve rennersveld wordt dit weekend bekend gemaakt.

Meer informatie

RTL5 zal elke dag een samenvatting van de gereden etappes uitzenden. Verder heeft de Holland Ladies Tour een eigen website: www.hollandladiestour.nl. Daar zijn ook de namen en adressen van de contactpersonen bij de organisatie te vinden.

GEMEENTE HEERLEN
Communicatie
Reina Cobussen
(045) 56 04 853
r.cobussen@heerlen.nl


-----------------------
p e r s

p e r s

p e r s

---- --