AMD MARKETING COMMUNICATIE

Seminar Wereldhavendagen 3 september 2004

ROTTERDAM - Voorafgaand aan de officiële opening van de Wereldhavendagen 2004 vindt op 3 september in het Luxor Theater Rotterdam een seminar plaats over de laatste digitale ontwikkelingen in de haven. Het seminar is speciaal voor managers van havengerelateerde ondernemingen uit de regio Rijnmond

Na de opening van het seminar door Liesbeth van der Kruit volgt een presentatie over RFID technologie (Radio Frequency IDentification) ontwikkelingen in de havensector. RFID-technologie wordt gezien als de opvolger van de huidige barcode.Door RFID wordt het mogelijk om individuele producten nauwgezet te volgen in de logistieke keten, waardoor efficiency sterk verhoogd kan worden. Het Loodswezen presenteert welke innovaties worden toegepast bij de beloodsing van schepen. Eén van de highlights is een onlangs gestart UMTS-project in nauwe samenwerking met KPN. Tenslotte zal door de Rabobank, op basis van een praktische casus,worden geschetst hoe de geldstroom kan worden versneld door internetbankieren. Er wordt ingegaan op (toekomstige) mogelijkheden voor de afhandeling van transacties in de internationale handel en in de havenlogistiek. Middagvoorzitter is Liesbeth van der Kruit, tot voor enkele jaren journalist bij Radio Rijnmond en tegenwoordig actief voor KRO Radio 1.

Na afloop van het seminar worden de Wereldhavendagen officieel geopend. Bezoekers kunnen vervolgens direct een kijkje nemen bij de diverse activiteiten langs de kade en op het water.

Plaats: Nieuwe Luxor Theater, Posthumalaan 1, 3072 AG Rotterdam Datum: 3 september 2004
Tijd: 12.00 tot 15.30 uur

Alle informatie over het seminar is te vinden op www.wereldhavendagen.nl/seminar