Gemeente Lingewaard


Beiaardconcert Huissen

Voor de derde keer organiseert de gemeente een reeks zomeravondconcerten op de beiaard van de Stadstoren in Huissen. Vrijdag 3 september om 19.30 uur bespeelt Wim Ruitenbeek het carillon. Het is het laatste concert in de serie.

Ruitenbeek brengt muziek van Liesbeth Janssens, Alan Menken, David Harold Cox, Ludwig von Beethoven en J.Ivanovici. Ook speelt hij enkele liedjes van Kinderen voor kinderen.

Wim Ruitenbeek (1978) is stadsbeiaardier van Velsen, organist in verschillende kerken en dirigent van diverse koren en een schoolorkest. Hij kreeg zijn eerste beiaardlessen van Freek Bakker. Aan de Nederlandse Beiaardschool te Amersfoort behaalde hij bij Arie Abbenes zijn eerste fase diploma. Hij studeerde Schoolmuziek in Utrecht en had orgelles van Nico Poorter en Wout van Andel. Masterclasses beiaard volgde hij in Frankrijk en Denemarken. In België, Frankrijk en Portugal gaf hij concerten. Tijdens het Internationaal Beiaardconcours in Enkhuizen in 2002 behaalde Ruitenbeek de eerste prijs. Volgend jaar hoopt hij zijn masterstudie aan de Nederlandse Beiaardschool bij Bernhard Winsemius af te ronden.

Aan de kerkdeur is een programma met toelichting verkrijgbaar.

Programma

Artikel geplaatst op 26 augustus 2004