Gemeente Roermond

Mobiele rijwielstalling Dweijlavond

In verband met de Dweijlavond op het Stationsplein in Roermond zal vrijdag 3 september aanstaande in de Kruisherenstraat, vlakbij het Stationsplein, een mobiele rijwielstalling worden opgebouwd. Daar kunnen mensen vanaf 20.30 uur tot 5.00 uur hun fiets, bromfiets of motor stallen. Dit wordt met name gedaan om ook de avondbezoekers van de binnenstad een bewaakte plek voor hun tweewieler aan te bieden.

De afdeling Stadstoezicht van de gemeente Roermond zal de komende weken wederom fietsruimacties gaan houden in de binnenstad van Roermond. Dit gebeurt in goede samenwerking met de politie. De acties worden met name gehouden om een stuk overlast voor omwonenden en winkeliers te voorkomen en het stallen van fietsen te reguleren. De gemeenteraad heeft bepaald dat binnen het kernwinkelgebied geen fietsen buiten de fietsenstallingen mogen worden gestald. Dit is geregeld in de APV. Mensen, die met hun fiets de binnenstad bezoeken, dienen dus op te letten waar de fiets wel en niet mag worden neergezet.
Daarnaast zijn er zowel bewaakte (bijvoorbeeld bij het Kloosterwandplein en de NS) als onbewaakte stallingsmogelijkheden (o.a. op het Munsterplein en in de Neerstraat) in de stad te vinden. Onder het motto Zoek een geschikte plek; plaats uw fiets in het rek is bij de gemeente een speciale folder verkrijgbaar, waarin duidelijk staat aangegeven waar deze stallingsmogelijkheden zich bevinden en wat de eventuele openingstijden zijn. Vraag bij de receptie van de Stadswinkel in het stadhuis naar de folder Stallingsvoorzieningen in de gemeente Roermond en u krijgt hem gratis mee. Vanaf juni 2003 zijn al diverse fietsruimacties gehouden door de afdeling Stadstoezicht in goede samenwerking met de politie. De geruimde fietsen konden al een werkdag later worden opgehaald bij de afdeling Stadstoezicht in de Slachthuisstraat 102. Mist u uw fiets na een bezoek aan de binnenstad, dan bestaat de mogelijkheid dat deze is geruimd. U kunt de afdeling Stadstoezicht bellen met de vraag of uw fiets erbij staat: telefoonnummer (0475) 425 555. Publicatiedatum: 30.08.2004 Bijgewerkt: 30.08.2004