TROS

Afdeling Communicatie
Hilversum, 31-08-2004

Televisie
the making of ellis in glamourland
Uitzending vrijdag 3 en 10 september
Nederland 2 - 20.57 uur en 20.25 uur

achter de schermen bij speelfilm linda de mol

Op vrijdag 3 en 10 september zendt de TROS een reeks uit waarbij achter de schermen wordt gekeken bij de eerste speelfilm waarin TROS-presentatrice en -actrice Linda de Mol te zien is: THE MAKING OF ELLIS IN GLAMOURLAND. Ellis in Glamourland gaat op 24 september in première tijdens het Nederlands Film Festival in Utrecht.

De alleenstaande moeder Ellis (Linda de Mol) heeft een ex-man die zijn geld liever in zijn nieuwe vriendin steekt dan in z´n zoon. Daardoor moet ze er twee jobs op nahouden om alle rekeningen te kunnen betalen. Ellis besluit mee te doen aan de cursus 'Hoe trouw ik een miljonair', gegeven door niemand minder dan Joan Collins. Samen met haar medecursisten zet ze haar nagels in rijke heren op de golfclub, cocktailparty´s en familiefeesten. Het lukt Ellis wonderwel om meerdere mannen aan de haak te slaan. Op hun eigen manier weten zij haar te charmeren en ze wordt overladen met kleding, verrast door een huwelijksaanzoek en overdonderd door liefde. Uiteindelijk zal Ellis toch moeten kiezen. Wordt het rijkdom, stabiliteit of passie?

Met de verfrissende Nederlandse comedy 'Ellis in Glamourland' zet Linda de Mol haar eerste schreden op het witte doek. Ze komt hierbij tegenover niemand minder dan veterane Joan Collins te staan, die de sluwe Alexis speelde in de serie 'Dynasty'. Het was voor regisseur Pieter Kramer de eerste productie waar hij niet vanaf het begin bij betrokken was, maar voor veel rollen nam hij wel oude bekenden in de arm als Joan Nederlof ('Hertenkamp') en Tjitske Reidinga ('Ja zuster, nee zuster'). Het verhaal van de alleenstaande moeder die een miljonair probeert te strikken werd geschreven door Micha Alexander die eerder het script schreef voor 'All Stars', 'Volle Maan' en 'Feestje!'.




TROS