Gemeente Zwolle

Lübeckplein wordt officieel geopend

Op vrijdag 3 september 2004 wordt het Lübeckplein in Hanzeland officieel geopend. Wethouder Janco Cnossen zal om 17.00 uur de openingshandeling verrichten. De dag erna organiseren de bewoners van Hanzeland een wijkfeest rond de opening.

Het Lübeckplein kent een lange geschiedenis. Iedereen die in de afgelopen jaren iets met het plein van doen heeft gehad: heeft meegewerkt aan de bouw, er werkt, woont of het plein doorkruist op weg van of naar het station, is uitgenodigd. Ook zijn er enkele wel heel bijzondere gasten van de partij. Zij doen denken aan het Hanzeland van vroeger.

Programma vrijdag 3 september
16.45 uur: ontvangst
17.00 uur: officiële opening door wethouder Cnossen 17.10 uur: onthullen kunstwerk door wethouder Cnossen 17.15 uur: borrel en tentoonstelling
18.30 uur: einde

Tentoonstelling
In de hal van het Stadskantoor is een tentoonstelling over de totstandkoming van het Lübeckplein en de rest van Hanzeland. Het gaat om een korte, beeldende voorstelling van de diverse stedenbouwkundige en architectonische ontwerpen, die uiteindelijk hebben geleid tot het Hanzeland van nu. Ook zijn er beelden te bewonderen van hoe het hier vroeger uit zag en hoe het er uiteindelijk uit komt te zien. De tentoonstelling blijft staan tot 17 september 2004.

Parkeren
Aangezien de parkeergarage onder het Lübeckplein nog niet toegankelijk is voor publiek, kunnen genodigden op 3 september hun auto´s gratis parkeren op het P+R-terrein tussen de Koggelaan en de Hanzelaan. Dat terrein is vanwege de verdere bouw van kantorenpand Carré per 1 september 2004 buiten gebruik, maar voor de opening is een uitzondering gemaakt.

Wild West Wijkfeest
De bewoners van Hanzeland organiseren op zaterdag 4 september een wijkfeest ter ere van de opening. Het thema van het feest is het Wilde Westen. De ochtend is voor de kinderen met een vrijmarkt, schminken en een spelparcours. ´s Middags zijn er Wild West spelen voor de volwassen, afgewisseld met line dance demonstraties. Van 13.30 tot 16.30 uur zijn stadswachten aanwezig die in het kader van de actie MIJN FIETS gratis fietsen graveren. De dag wordt afgesloten met een barbecue voor de hele familie.


---