AutoRai


1-9-2004

Voor Audi begint DTM-eindsprint in Zandvoort

Van 3 tot en met 5 september aanstaande is de DTM, de toonaangevende toerwagenserie van Europa, te gast op Circuit Park Zandvoort voor de achtste race van het seizoen. Met nog drie wedstrijden op de kalender begint in Zandvoort de beslissende fase in de strijd om het kampioenschap.

De Zweedse Audi-coureur Mattias Ekström komt als leider in het klassement naar Zandvoort en wil er natuurlijk alles aan doen om zijn voorsprong te vergroten. De voortekenen zijn gunstig, want Ekström weet wat het betekent om op het 4,3 kilometer lange circuit aan de Noordzeekust te winnen. In 2002 boekte hij in Zandvoort immers zijn eerste DTM-zege en hielp daarmee zijn merkgenoot van destijds, Laurent Aiello, aan de kampioenstitel in de DTM. Toen ging het om Aiello, nu wil ik graag kampioen worden, en Zandvoort speelt daarin een belangrijke rol, aldus Ekström.

De sympathieke Zweedse rijder is aan de vooravond van de DTM-race in Zandvoort tot het uiterste gemotiveerd. De afgelopen weken was hij voornamelijk in Zweden actief met jetskiën en fitness, terwijl hij ook met zijn Audi A4 DTM raceauto testte op het circuit van Most in Tsjechië. Ik ben klaar voor de komende races, heb er echt zin in, zegt de 26-jarige coureur. Hij weet dat hem in Zandvoort een zware taak te wachten staat, want zijn naaste rivaal in de titelstrijd, de Nederlandse Mercedes-rijder Christijan Albers, kan natuurlijk rekenen op de massale ondersteuning van zijn thuispubliek. Maar daardoor laat ik me niet van de wijs brengen, zegt Ekström vastberaden. Audi was in de afgelopen jaren op Zandvoort altijd sterk en ik zal mijn uiterste best doen.

Naast Ekström rijdt de Duitser Martin Tomczyk voor het Audi Sport Team Abt in de kleuren van Red Bull en Sony PlayStation. Het zusterteam Audi Sport Team Abt Sportsline bestaat uit Christian Abt en de Deen Tom Kristensen, zesvoudig winnaar van de 24 Uur van Le Mans, die vorige maand op het circuit van Oschersleben voor het eerst een DTM-race won. De Duitser Frank Biela en de Italiaan Emanuele Pirro, elk driemaal winnaar in Le Mans, vormen samen het Audi Sport Infineon Team Joest. Alle Audi-rijders komen dit seizoen in actie met de Audi A4 DTM, een speciaal ontwikkelde wedstrijdversie van de Audi A4. Voor Kristensen, Pirro en Biela is het huidige circuit in Zandvoort nog onbekend terrein. Biela won er in 1994 op de korte baan wel een race voor de toenmalige ADAC Tourenwagen Cup met de Audi 80 quattro, Pirro eindigde destijds als tweede.

Dr. Wolfgang Ullrich, de hoogste baas van Audi Sport, is eveneens vol goede moed voor de race in Zandvoort. We gaan ervan uit, dat ook Zandvoort een circuit is dat onze auto goed ligt. Niettemin hebben we voor de beslissende fase van het kampioenschap niets aan het toeval overgelaten. We hebben uitgebreid getest, waarbij we vooral aan de afstelling voor de kwalificatie gewerkt hebben. Na de goede prestaties in Oschersleben willen we ook in Zandvoort zoveel mogelijk Audis in de voorste gelederen van het veld zien!

De race start op zondag om 14.00 uur en is live te zien via SBS6.