AMD MARKETING COMMUNICATIE

Opening Wereldhavendagen met huldiging Olympische sporters

ROTTERDAM - Op vrijdagmiddag 3 september verzorgt Lee Towers, havenambassadeur van Rotterdam, de officiële aftrap van de Wereldhavendagen 2004. Vanaf de Matador 3, een enorme drijvende bok van Bonn & Mees, zal hij een aantal nummers ten gehore brengen. Dit doet hij
tijdens de traditionele vlootschouw. Aansluitend treed Lee Towers op, voor de Olympische sporters uit de regio Rotterdam Rijnmond, uiteraard met het nummer You Never Walk Alone. Daarna, om ongeveer 18.30 uur, worden de Athenegangers gehuldigd door Burgemeester Opstelten. De huldiging vindt plaats op het hoofdpodium op de kop van de Wilhelminapier (tegenover Hotel New York). Onder meer aanwezig zullen zijn: Inge de Bruijn, Leontien Zijlaard-Van Moorsel, Mia Audina, Edith Bosch, Inge Dekker, Deborah Gravenstijn, Mark Huizinga en Fatima Moreira de Melo. Na afloop van de huldiging wordt het muzikale programma voortgezet door Equal.

Spectaculair avondprogramma op 4 september
De Lichtjesparade vindt dit jaar plaats aan de westzijde van de Erasmusbrug, tussen de Holland-Amerikakade en de Willemskade. Deze nieuwe locatie maakt de deelname van zeilschepen mogelijk. De Eendracht is hiervan, met een lengte van 60 meter, de grootste. Temidden van het feeërieke schouwspel zullen Casper West en Walding Roes vanaf de Matador 3 onderhoudend vertellen over de haven en de deelnemende schepen. Dit wordt afgewisseld met diverse muziekstukken. Naast zeilschepen, sleepboten en tal van kleinere vaartuigen zijn de deelnemende schepen dit jaar van de Douane, Politie, RPA, Gemeentewerken, Marine en de Reddingsmij.
Zal de winnaar van de afgelopen twee jaar, Gemeentewerken, de eerste prijs weer in de wacht weten te slepen? Dit jaar zullen er beslist enkele kapers op de kust zijn. Want zeker is dat er een tweetal bijzondere spektakelstukken te zien zullen zijn. De Lichtjesparade start om 21.15 uur en eindigt om 22.30. Aansluitend op de Lichtjesparade kan het publiek als vanouds genieten van een fantastisch vuurwerk.
Beste plek om te kijken en te luisteren (i.v.m. luidsprekers) is vanaf de Erasmusbrug en de Willemskade.

Op zondag 5 september om 17.00 uur wordt de winnaar van de Lichtjesparade gehuldigd. Locatie: Hoofdpodium (naast Hotel NY) Koninginnehoofd. Ter afsluiting van de Wereldhavendagen volgt aansluitend de traditionele groet van een groot aantal Rotterdamse schepen waaronder die van de operationele diensten.

Alle informatie over het programma en de deelnemende bedrijven is te vinden op www.wereldhavendagen.nl