---

Nieuwsberichten
---

Marine pakt groots uit op Wereldhavendagen in Rotterdam

2-9-2004 10:34:00

De Koninklijke Marine levert van 3 tot en met 5 september een bijdrage aan de Wereldhavendagen in Rotterdam. Het publiek mag een kijkje nemen op meerdere schepen. In de haven vinden presentaties plaats over de werkzaamheden van de Koninklijke Marine en op de Maas worden demonstraties gegeven.

Het publiek kan aan boord gaan van het luchtverdedigings- en commandofregat Hr.Ms. Tromp, het hydrografische opnemingsvaartuig Hr.Ms. Luymes en de mijnenjager Hr.Ms. Willemstad. Het Korps Mariniers toont op de wal zijn werkzaamheden in een uitgebreid bivak. Het publiek kan zo actief kennisnemen van de werkzaamheden van het korps. Tijdens een multimediapresentatie in de cruise terminal krijgt men uitleg over taken en operaties van de Koninklijke Marine.

Tweemaal per dag zijn er op de Maas demonstraties van het varend en vliegend materieel. Daarbij voeren Lynx-helikopters in samenwerking met de Kustwacht en de Reddingmaatschappij een search and rescue actie uit. Het Korps Mariniers toont de wendbaarheid van zijn landingsvaartuigen en rubberboten en geeft een demonstratie van het enteren van een schip.

Nieuws Nieuwsberichten