Emeland zuid, 09.55 uur

Utrecht 03-09-2004 - Nieuwsberichten district Emeland zuid

Met alcohol achter het stuur

WOUDENBERG Een 35-jarige inwoner van Woudenberg is donderdagavond rond 21.45 uur betrapt op het rijden onder invloed. Agenten onderwierpen de man op de Van Ginkellaan aan een blaastest. Toen bleek dat hij teveel gedronken had, werd hij aangehouden. Op het politiebureau bleek zijn uitslag 500 ug/l te zijn. Hij kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Aanrijding met letsel

AMERSFOORT Een 16-jarige jongen uit Leersum veroorzaakte donderdagmiddag rond 12.30 uur een aanrijding. Hij reed met zijn bromfiets over de Trekvogelweg toen hij op de kruising met de Kraanvogelstraat geen voorrang verleende aan de voor hem van rechts komende 18-jarige bromfietsbestuurster uit Amersfoort. Het meisje kwam ten val en werd met licht letsel overgebracht naar het ziekenhuis.

Poging beroving

AMERSFOORT Twee meisjes hebben donderdagmiddag rond 13.15 uur geprobeerd een 90-jarige vrouw uit Amersfoort te beroven van haar tas. De vrouw liep op het Neptunusplein in de richting van de Drietand, toen zij ter hoogte van Het Kruitvat gepasseerd werd door twee meisjes op één fiets. Het achterste meisje probeerde de tas van de schouder van de vrouw te trekken. De vrouw had haar tas echter stevig beet en liet niet los, maar kwam hierdoor wel ten val. De meisjes gingen er daarna vandoor. De politie stelt een onderzoek in naar deze laffe daad en is op zoek naar getuigen. Zij kunnen zich melden bij de politie district Eemland zuid, telnr: 0900-8844.

Openlijke geweldpleging

AMERSFOORT - De politie heeft donderdagmiddag rond 15.30 uur vijf mannen in de leeftijd van 17 tot 23 jaar afkomstig uit Amersfoort en Soest aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. De 17-jarige zou met een mes gezwaaid hebben. Daarnaast zou er ook gedreigd zijn met een metalen staaf. Drie van hen werd ingesloten op het politiebureau voor verder onderzoek. De politie onderzoekt nog de juiste toedracht van het voorval.