Politie Groningen

Persberichten vrijdag 3 september 2004

provincie Groningen 03-09-2004 -

Groningen: botsing auto tegen fietser
Op de kruising van de Rijksweg met de Oostersluisweg vond donderdagochtend een aanrijding plaats tussen een op het fietspad rijdende 16-jarige jongen uit Groningen en een 44-jarige automobilist uit Groningen. Bij het afslaan verleende de automobilist geen voorrang. Door de botsing viel de jongen op de grond en hij is met keelletsel naar het ziekenhuis gebracht.

Groningen: verkeerscontroles
Op de Rijksweg werd donderdagochtend een radarsnelheidscontrole gehouden. Van de 1096 passerende voertuigen reden er 109 sneller dan de limiet van 50 km per uur. Hoogst gemeten snelheid 75 km per uur. Op de Beneluxweg (70 km) werden donderdagochtend 1476 voertuigen gecontroleerd op snelheid. 53 reden sneller dan de limiet van 70. Hoogste snelheid 103 km per uur. Op de Radesingel werd donderdagmiddag een algemene verkeerscontrole gehouden. Negen bonnen voor het niet dragen van de gordel, 11 fietsers op de bon voor rijden in verboden richting en 3 voor fietsen over het trottoir.

Groningen: man (41) neergestoken; verdachte aangehouden Een 41-jarige Stadjer is donderdagavond zwaar gewond naar het ziekenhuis gebracht na een steekincident in het Molukkenplantsoen. Volgens getuigenverklaringen is het slachtoffer een aantal malen in het bovenlichaam gestoken door een 51-jarige man uit Groningen. De verdachte werd later op de avond aangehouden in een woning in de Surinamestraat. De aanleiding en toedracht van het steekincident zijn nog niet geheel duidelijk. Wel is er voorafgaand aan het steekincident een ruzie geweest waarbij meerdere personen waren betrokken. De verdachte reed na het incident op een brommer weg. De politie startte direct een tactisch- en technisch onderzoek. Brandweerduikers werden ingeschakeld om te zoeken in een vijver naar het mogelijke steekwapen. Ook werden diverse getuigenverklaringen opgenomen. Onderzoek naar de toedracht van het incident wordt voortgezet.

Groningen: mannen moet nog zitten
Een 36-jarige man uit Groningen werd donderdagavond op de Oosterhamrikkade gecontroleerd door de politie. Het bleek dat er tegen de man nog meerdere straffen uitstonden, waaronder een onherroepelijk vonnis van 6 dagen celstraf. Hij werd meegenomen naar het bureau en wordt overdragen aan justitie. Donderdagnacht werd bij het Engelenpoortje een 22-jarige man uit Groningen gecontroleerd. Er bleek tegen hem nog een gevangenisstraf van 90 dagen open te staan. Ook hij wordt overgedragen aan justitie.

Groningen: rijden onder invloed
Op de Turfsingel werd een 30-jarige automobilist uit Groningen donderdagnacht gecontroleerd omdat hij met hoge snelheid over de Boteringebrug was gereden. De man blies bij de ademanalyse een promillage van 1.25. Hij kreeg een rijverbod en een dagvaarding.

Groningen: man (23) opgepakt na dreigen met mes
Beveiligingsmedewerkers van een horecagelegenheid aan de Grote Markt alarmeerden de politie donderdagnacht nadat een 23-jarige Stadjer een 19-jarige jongen uit Beetsterzwaag met een mes had bedreigd. De jonge Fries verklaarde dat hij bedreigd was na een woordenwisseling. De verdachte is aangehouden en het vlindermes in beslag genomen.