Gemeente Gouda


04.188 rijkssubsidie voor keurmerk veilig ondernemen goudse poort

datum: 2 september 2004
afdeling: Communicatie en persvoorlichting
contactpersoon: Peter Smit
telefoon: 0182 - 588393

rijkssubsidie voor keurmerk veilig ondernemen goudse poort

De overheid heeft het project Keurmerk Veilig Ondernemen in Goudse Poort een subsidie van 30.000 gegeven. De subsidie is bedoeld voor de organisatie van het project en het benodigde onderzoek vooraf. Het onderzoek vooraf omvat onder andere een enquête onder de gebruikers van Goudse Poort. Deze enquête wordt halverwege september onder een statistisch verantwoorde groep gebruikers uitgezet. In oktober worden de eerste resultaten verwacht.

Het Keurmerk Veilig Ondernemen is een initiatief van het Ministerie van Justitie en wordt ondersteund door het Nationaal Platform Criminaliteitsbeheersing. Als dit keurmerk wordt toegekend aan Goudse Poort, is dit een van de eerste bedrijvenparken in Nederland met zon keurmerk. Het streven is om binnen een jaar het Keurmerk Veilig Ondernemen te krijgen.

masterplan

Het project Veilig Ondernemen is één van zeventien deelprojecten van het Masterplan Goudse Poort. Het college van burgemeester en wethouders heeft in maart ingestemd met dit ambitieuze materplan. Het plan is opgesteld in nauw overleg met de Belangenvereniging Ondernemers Goudse Poort. De gezamenlijk ambitie van gemeente en belangenvereniging is Goudse Poort te transformeren tot een belangrijke en complete kantoorlocatie in de Randstad.


-- einde bericht --