Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


Nadere informatie:

Bureau Persvoorlichting

Anton de Ronde

055 - 548 60 52


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 september 2004


Onderwerp: onderzoek overval op erotisch centrum


Het politieteam dat de overval van 21 augustus j.l op een erotisch centrum aan de IJsselkade in Zutphen onderzoekt heeft naast bruikbare informatie uit het buurt- en passantenonderzoek inmiddels ook een bebloed steekvoorwerp gevonden. Het slachtoffer heeft inmiddels het ziekenhuis mogen verlaten en het team zoekt nog contact met mogelijke getuigen.


15 politiemensen zijn sinds zaterdag 21 augustus j.l. bezig om duidelijkheid te brengen in de overval op een sekshuis aan de IJsselkade. Op die avond drongen rond 21.30 uur twee mannen het pand binnen waar vrijwel direct een worsteling met de eigenaar ontstond. De man werd meerdere malen gestoken en raakte zwaar gewond. Na hun daad gingen de overvallers er te voet vandoor.


Er werd direct alarm geslagen en de omgeving van de p.d (plaats delict) werd afgezet voor een technisch onderzoek en er werd direct een uitgebreid onderzoek in de stad naar de ontkomen mannen ingesteld. Inmiddels was het slachtoffer zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd.


De politie hield dezelfde avond en volgende dag een uitgebreid buurtonderzoek en afgelopen zaterdag werd een passantenonderzoek verricht. Dit laatste onderzoek is gebruikelijk bij incidenten van dergelijke omvang en is bedoeld om getuigen te bereiken, die mogelijk niets van het incident in de media hebben vernomen, maar mogelijk wèl iets hebben gezien wat in verband met het onderzoek kan worden gebracht.


Tijdens beide onderzoeken konden de politiemensen belangrijke informatie noteren en bij het technisch onderzoek is een steekvoorwerp met bloed aangetroffen. Dit steekvoorwerp is veilig gesteld en wordt door het Nederlands Forensisch Instituut in Rijswijk onderzocht.


Na het verhoor van de aanwezigen is duidelijk geworden, dat de overvallers het op geld van betrokkenen hadden voorzien. Van één van de overvallers heeft de politie een goed signalement. Hij is tussen de 25 en 30 jaar en heeft een lengte van ongeveer 1.70 m. Hij heeft een licht getint uiterlijk, mogelijk Noord-Afrikaans type en heeft een normaal postuur.


De politie zoekt contact met mensen, die vóór de overval het erotisch centrum hebben bezocht. Duidelijk mag zijn, dat met uw gegevens en informatie vertrouwelijk wordt omgegaan. Ook is het team benieuwd of er nog mensen zijn die op de bewuste zaterdagavond tussen 20.30 en 22.00 iets in de buurt van de locatie, maar ook elders in de stad hebben opgemerkt dat in verband kan worden gebracht met de overval.


Naast contact met de politie in Zutphen (0900 - 8844) kan men ook bellen met Meld Misdaad Anoniem (0800 - 7000)
Einde bericht

---- --