Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Festival "Geuzenveld-Slotermeer Verandert!" trekt veel bezoekers

"Wat mij betreft is dit festival voor herhaling vatbaar. Bezoekers hebben kunnen zien dat er nogal wat gebeurt in hun stadsdeel. Ze waren in ieder geval enthousiast". Stadsdeelvoorzitter Robin de Bood is duidelijk in zijn nopjes met het festival "Geuzenveld-Slotermeer Verandert!", dat zaterdag 28 augustus werd gehouden.

Op twee locaties (op en rond het Lambertus Zijlplein en sportpark De Eendracht) werden diverse activiteiten georganiseerd.

Sportcentrum Nieuwe Stijl
Grote trekpleister op sportpark De Eendracht was de voetbaldemonstratie van Ajacied Nigel de Jong. Het sportpark stond niet alleen in het teken van veel sportactiviteiten, maar ook van de presentatie van Sportcentrum Nieuwe Stijl.

De bedoeling van dit centrum is uitbreiding van het sportaanbod, zodat bewoners op een flexibele manier gebruik kunnen maken van de faciliteiten. Het stadsdeel ondersteunt hierbij de sportverenigingen.

Woonmarkt
Liefhebbers van andere activiteiten konden terecht op en rond het Lambertus Zijlplein. Enkele publiekstrekkers daar: de Bomenfietsroutes, die voerden langs een aantal karakteristieke bomen van het stadsdeel en de woonmarkt in het Pluspunt.

Het stadsdeel organiseerde die markt samen met wooncorporaties, projectontwikkelaars en belangenorganisaties. Bewoners lieten zich hier informeren over de voortgang van de stedelijke vernieuwing.

Actief
Dat laatste was ook een belangrijke aanleiding voor het festival. "Met dit evenement wil het stadsdeel laten zien dat er veel gebeurt binnen haar grenzen. Kijk maar naar de stedelijke vernieuwing. We werken aan één van Europa's grootste projecten van sloop, nieuwbouw en andere aanpassingen van de openbare ruimte", stelde stadsdeelvoorzitter Robin de Bood.

Geheugen van West
De Bood wees ook op een programmaonderdeel, dat weliswaar niet de meeste bezoekers trok, maar wel voor veel enthousiaste reacties zorgde; het Geheugen van West.

Via computers konden bezoekers kennis nemen van de verschillende verhalen en foto's over het verleden van Amsterdam Nieuw. Spontaan meldden mensen zich aan voor het leveren van nog meer verhalen en beeldmateriaal. De Bood noemt dit waardevol. "Op die manier krijgen we een kleurrijk beeld van het stadsdeel".

West Beach Filmfestival
Trots wijst hij nog op andere activiteiten. "We hebben net Waterval, Parade aan de Plas, achter de rug. In september organiseren we het gratis toegankelijke West Beach Filmfestival. Ieder weekeinde op vrijdag- en op zaterdagavond laten we bij het Sloterparkbad multiculturele films zien. We hopen ook daar veel bezoekers te trekken".

Contact:
B. Jansen