Lekstroom, 10.15 uur

Utrecht 03-09-2004 - Nieuwsberichten district Lekstroom

Ongeval met letsel; oproep getuigen

VIANEN Op de Ringdijk zijn donderdagmiddag omstreeks 16.20 uur twee scooterrijders gewond geraakt.

De beide scooterrijders kwamen uit de richting van Nieuwegein. Ter hoogte van de splitsing naar de Ringdijk wilde een 63-jarige vrouw uit Vianen vermoedelijk linksaf slaan. De 17 jarige jongen uit Lexmond die achter haar reed, botste hierdoor op de vrouw, die volgens zijn zeggen geen hand uit stak. De jongen was na het ongeval nog wel aanspreekbaar, maar werd door zijn ouders naar het ziekhuis gebracht ter controle van zijn schaafwonden. De vrouw was er ernstiger aan toe en werd per ambulance naar het UMC gebracht. Daar bleek dat zij arm-, hersen- en schedelletsel had opgelopen en op de intensive care verzorgd wordt.

De exacte toedracht van het ongeval wordt nog onderzocht door de Regionale Verkeersdienst van de politie.

Getuigen van het ongeval worden verzocht om contact op te nemen met het politiedistrict Lekstroom, via tel: 0900-8844 (lokaal tarief).

Verdachten heterdaad betrapt

VIANEN In de nacht van donderdag op vrijdag 3 september om 1.30 uur kreeg de politie de melding dat er in een bedrijf aan de Marconiweg een inbraak gaande was. Ter plaatse troffen de agenten drie verdachten aan, die nog druk aan het werk waren. De verdachten, een 19-jarige man uit Houten, een 19-jarige IJsselsteiner en een 20-jarige Houtenaar, zijn aangehouden en ingesloten op het politiebureau. In een auto van de 20-jarige verdachte die buiten geparkeerd stond, troffen de agenten meerdere vuilniszakken met gestolen kleding aan. De politie onderzoekt de zaak verder.