Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave vrijdag 3 september 2004

* BRAND IN PAND; WONINGEN ONTRUIMD
ROTTERDAM - Donderdagmiddag omstreeks kwart over één ontstond op de West-Varkenoordseweg brand in een pand, waarin hout en kussens waren opgeslagen. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor. Uit voorzorg werden zo'n 30 woningen geëvacueerd omdat de mogelijkheid bestond dat het vuur over zou kunnen slaan. Brandweerpersoneel, dat middelbrand gaf, bluste het vuur. Nadat diverse koolmonoxide-metingen waren verricht, mochten de bewoners weer naar hun huis. De politie stelt een nader onderzoek in naar de oorzaak van de brand.


* MAN VERDRONKEN IN ZEE, REANIMATIE MOCHT NIET BATEN

HOEK VAN HOLLAND - Een 60-jarige man uit Hoek van Holland is donderdagmiddag verdronken in de zee bij het strand van Hoek van Holland, toen hij een andere zwemmer wilde helpen. Op het strand werd hij gereanimeerd, maar dat mocht niet meer baten. Het slachtoffer was omstreeks half vier met een paar andere badgasten het water ingelopen om iemand te helpen die in de problemen was gekomen. Vermoedelijk is hij daarbij gegrepen door de onderstroom bij een 'mui'. Hierdoor kwam hij zelf in nood en kon het strand niet meer bereiken. Door andere badgasten is hij uit het water gehaald en op het strand langdurig gereanimeerd, helaas zonder resultaat. De echtgenote van het slachtoffer was op het strand aanwezig. Het slachtoffer is overgebracht naar het Leyenburgziekenhuis in Den Haag.


* 24-JARIGE FRANSMAN AANGEHOUDEN
Donderdagmiddag rond half zes werd op de Rijksweg A13 Z-N, een 24-jarige Fransman aangehouden. De verdachte werd door personeel van de Verkeerspolitie staande gehouden omdat hij zijn autogordel niet droeg. Bij navraag bleek de man gesignaleerd te staan voor een openstaande boete. Toen dit aan de man werd medegedeeld ging hij er als een haas vandoor in de richting van het benzinestation. Na een korte achtervolging door de naast de Rijksweg liggende weilanden en sloten kon de man alsnog worden aangehouden. Hij werd overgebracht en ingesloten.


* VIJF VERDACHTEN AANGEHOUDEN, VERDOVENDE MIDDELEN IN BESLAG GENOMEN

De politie van het district De Noordhoek heeft donderdagmiddag een onderzoek ingesteld in een woning aan de Linker Rottekade. In totaal werden vijf mensen, in de leftijd van 14 tot 50 jaar allen uit Rotterdam, aangehouden voor handel in verdovende middelen, betrokkenheid daarbij en belemmering.
Eén van de verdachten had 20 bolletjes cocaïne en 9 bolletjes heroïne in zijn bezit. In het pand werden bij de zoeking twee imitatievuurwapens en gebruikershoeveelheden verdovende middelen gevonden. Een 19-jarige Rotterdammer is ingesloten voor belemmering, de overigen zijn na opgemaakt proces-verbaal heengezonden.

Middaguitgave donderdag 2 september 2004

* VUURWAPEN AANGETROFFEN
ROTTERDAM - In de nacht van woensdag op donderdag kreeg politiepersoneel omstreeks tien voor vijf een melding van huiselijk geweld in een woning aan de Meermanstraat. Na aankomst bleek de 41-jarige vrouw des huize mishandeld te zijn door haar 46-jarige echtgenoot. Ook was het huisraad door de man vernield. Toen de agenten in de woning waren om de vrouw in de gelegenheid te stellen om kleding te pakken troffen zij op een stoel in de woonkamer een geladen houder van een vuurwapen aan. Na onderzoek in de woning werd in de keuken een pistool aangetroffen Zowel de man als de vrouw werden vervolgens aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Het vuurwapen en de houder werden in beslag genomen. Tegen de man werd tevens proces-verbaal opgemaakt voor huiselijk geweld.

Ochtenduitgave donderdag 2 september 2004