Titel: Half miljoenste kaartje verkocht voor hitmusical Mamma Mia!

VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
Rubriek: Binnenland
Datum en tijd: 03-09-2004 10:34

Amsterdam, 3 september 2004

Half miljoenste kaartje verkocht voor hitmusical mamma mia!

Vandaag is de magische grens bereikt voor de hitmusical Mamma Mia!: in Nederland is het 500.000ste kaartje verkocht voor de musical met de 22 hits van ABBA. Sinds de wereldpremière in Londen in 1999 breekt Mamma Mia! wereldwijd alle verkooprecords. Meer dan 18 miljoen mensen bekeken wereldwijd de musical en geen enkele andere productie beleefde in meer dan 80 steden een première. De Nederlandse productie van Mamma Mia! in het Beatrix Theater in Utrecht speelt sinds de première in november avond aan avond voor volle zalen.

Mamma Mia! is bekroond met drie Musical Awards: de musical ontving de Publieksprijs voor Beste Musical, de Award voor Beste Vrouwelijke Hoofdrol (Simone Kleinsma) en Aanstormend Talent (Céline Purcell). Het Nederlandse castalbum dat twee weken gelden uitkwam, bereikte direct de eerste plaats in de Album Top 100 en staat sindsdien op nummer 1.

Mamma Mia! vertelt het komische en levendige liefdesverhaal van Donna (Simone Kleinsma), een alleenstaande moeder. Haar dochter Sophie (Céline Purcell) staat op het punt te trouwen, terwijl haar moeder met haar bruisende verleden wordt geconfronteerd door een ontmoeting met drie voormalige liefdes (Filip Bolluyt, Fred Butter en Tim Meeuws). Sophie, die door haar echte vader weggeven wil worden, probeert uit te vinden wie van de drie mannen dat is.

Voor informatie over Mamma Mia!
JOOP VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES B.V.
Public Relations & Voorlichting, Femke de Veer, (020) 3052 460 / 06 - 245 468 18
E-mail femke.de.veer@stageholding.nl
www.musicals.nl