Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 september 2004

Jan Camphuis: 053-4555588

Aanhouding i.v.m. oplichting

Man aangehouden die probeert met zielig verhaal geld van mensen te krijgen

Enschede

Donderdagavond 2 september om ongeveer 21.15 uur werd doorgegeven dat aan de Elferinksweg in Enschede een man bij een woning was gekomen en daar een zielig verhaal had opgehangen en om geld had gevraagd. Al direct hadden de politiemensen de indruk dat het hierbij zou kunnen gaan om een 43 jr. Enschedeer die ook afgelopen weekend aangehouden was geweest. Ook toen had hij zielige verhalen opgehangen over een zoon of dochter die in het ziekenhuis lag elders in Nederland en hij had geen geld om zijn kind te bezoeken. Na overleg met justitie was hij het afgelopen weekend na verhoor weer heengezonden en was een proces-verbaal opgemaakt terzake oplichting. Ondertussen was duidelijk geworden dat deze 43 jr. de laatste drie weken bij tientallen mensen had geprobeerd geld los te peuteren. Een tiental mensen, die inderdaad geld had gegeven, had hier ondertussen aangifte van gedaan en het ging daarbij om bedragen van tussen de 20 en 320 euro. Dit geld werd direct in harddrugs omgezet. Ook donderdagavond de 2e september bleek de man al weer bij een aantal adressen te hebben aangebeld. Omstreeks 21.35 uur werd hij op de Eikstraat in Enschede gesignaleerd en aangehouden. Hij gaf direct toe dat hij een aantal adressen had bezocht en om geld had gevraagd, echter zonder resultaat. Aan het bureau werd hij opgesloten en is hij in de loop van vrijdag de 3e in verzekering gesteld. Met justitie zal er worden overlegd wat er moet gebeuren. Het vermoeden bestaat dat hij niet alleen in Enschede bij mensen aanbelt en om geld vraagt. Het is bekend dat hij deze praktijken vorig jaar in Hengelo heeft uitgeoefend en het vermoeden bestaat dat hij dit ook in Almelo heeft gedaan, omdat daar zijn ex-vrouw woonachtig is. Mensen die denken door deze persoon te zijn opgelicht kunnen hiervan alsnog aangifte doen. (04-109304)

Aanrijding met letsel

Man raakt gewond bij aanrijding tussen twee personenauto's

Enschede

Donderdagmorgen 2 september reed een 30 jr. automobiliste uit Enschede omstreeks 08.20 uur over de Hengelosestraat in Enschede. Voor haar in dezelfde richting reed een auto, die bestuurd werd door een 36 jr. man uit Enschede. Toen deze laatste moest remmen, zag de automobiliste geen kans haar auto op tijd tot stilstand te brengen met als gevolg een kop-staart aanrijding. Beide bestuurders bleven ongedeerd maar een 50 jr. Enschedeer, die bij de 36 jr. man in de auto zat, liep nekklachten op en werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-108868)

Rijden onder invloed, geen rijbewijs

Bromfietsbestuurder is onder invloed, heeft geen certificaat en heeft een ongeldig rijbewijs

Enschede

Donderdagmiddag 2 september om ongeveer 14.20 uur werd op de Wesselerbrinklaan in Enschede een 52 jr. bromfietsbestuurder uit Enschede gecontroleerd. Hij bleek te diep in het bekende glaasje te hebben gekeken en werd hiervoor aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.42 promille uit. Bovendien bleek hij niet in het bezit te zijn een bromfietscertificaat en was zijn rijbewijs ongeldig verklaard. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-109100)

Boot van aanhanger in sloot geduwd

Twee personen aangehouden die uit baldadigheid boot vanaf een aanhanger in een sloot duwen

Enschede

Vrijdagmorgen 3 september om ongeveer 04.50 uur werd door een getuige gemeld dat op dat moment door twee personen gepoogd werd een boot weg te nemen aan de Hengelosestraat in Enschede. De signalementen van de twee werden doorgegeven. Aan de Hengelosestraat werd een aanhanger aangetroffen en een boot die in een sloot was geduwd. Op de Calslaan in Enschede werden twee personen gezien die volledig aan het signalement voldeden. Beiden, Enschedeers van 21 jr., zijn afzonderlijk van elkaar overgebracht naar het bureau waar een van de twee onmiddellijk bekende de boot samen met zijn vriend in de sloot te hebben geduwd. Zijn vriend bleef echter in alle toonaarden ontkennen. Deze laatste is dan ook voor verder verhoor opgesloten. Van de bekennende persoon is een verklaring opgenomen en hij is heengezonden. (04-109375)


---- --