Ingezonden persbericht


BDO certificeert SAP Business One

SAP software voor het MKB volledig afgestemd op Nederlandse wet- en regelgeving

's-Hertogenbosch, 3 september 2004 - BDO IT Auditors & Consultants heeft SAP Business One software gecertificeerd. Deze softwarecertificering houdt in dat SAP Business One volledig is afgestemd op de Nederlandse wet- en regelgeving en voldoet aan de kwaliteitseisen op het gebied van exclusiviteit, integriteit, controleerbaarheid en continuïteit. Het certificeringsrapport biedt bovendien een grote hoeveelheid aanwijzingen voor het uitvoeren van acceptatietesten door gebruikers.

Jaap Boukens, vennoot bij BDO IT Auditors & Consultants: "Het is een goede ontwikkeling dat het certificeren van software steeds vaker voorkomt. Ook als het gaat om software die afkomstig is van een gerenommeerde partij als SAP. De gebruikers van SAP Business One kunnen er van op aan dat ze software in huis halen die voldoet aan alle eisen die een Nederlandse ondernemer daar logischerwijs aan mag stellen."

René Zwezerijn, Director SMB bij SAP Nederland: "We zijn bijzonder trots op de certificering van BDO. Als externe en onafhankelijke partij is deze beoordeling een belangrijke garantie voor onze gebruikers. In het certificeringsproces hebben we er samen met BDO voor gezorgd dat SAP Business One voor honderd procent is afgestemd op de Nederlandse situatie."

Beoordelingscriteria
De softwarecertificering door BDO heeft betrekking op SAP Business One met de specifieke instellingen voor de Nederlandse wet- en regelgeving. De volgende onderdelen zijn beoordeeld:
* Maatregelen op systeemniveau. Op systeemniveau is onder meer gekeken naar toegangsbeveiliging, gegevensopslag, koppeling en integratie met externe systemen, stuurtabellen, parameters, stamgegevens, gebruikersdocumentatie, interfaces, onderhoud, audit-trail en rapportages en monitoring.
* Maatregelen op functieniveau. Op functieniveau zijn de invoer-, verwerkings- en uitvoercontroles beoordeeld op het gebied van beheer, financiële boekhouding, opportunities, verkoop, inkoop, zakenpartners, betalingen, magazijnbeheer, productie, service, human resources en verslagen.
* Maatregelen binnen het ontwikkelproces. Binnen het ontwikkelproces is de aandacht gericht op de ontwikkelomgeving, systeemontwikkeling en -documentatie, procedures voor helpdesk, change management en versiebeheer, testaanpak, openstaande fouten en showstoppers.
* Aandachtspunten voor de gebruikersorganisatie. Bij het beoordelen van de gebruikersomgeving ging het om aanvullende maatregelen buiten de daadwerkelijke software op het gebied van logische toegangsbeveiliging, wijzigingsbeheer en back-up en recovery. Een foto van de contractondertekening is te downloaden via http://www.penb.nl/sap/bdo.htm.

Over SAP Business One
SAP Business One is een standaardoplossing die is ontwikkeld voor beginnende en dynamisch groeiende bedrijven die minder complexe en branchespecifieke IT-functionaliteiten vereisen. SAP Business One houdt grip op de kernoperaties die noodzakelijk zijn om een bedrijf succesvol te runnen. Met SAP Business One worden onderdelen, zoals financiële administratie, rapportages, sales en distributie, inkoop, voorraadbeheer en partnermanagement, inzichtelijk gemaakt. Met meer dan 240 partners wereldwijd, 1.600 klanten en 26 landenversies helpt SAP Business One bedrijven hun bedrijfsprocessen efficiënter in te richten, voordelen te halen uit groeikansen en naadloos aan te sluiten op bedrijven die SAP Business Suite oplossingen gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands/solutions/smb/businessone.

Over SAP
SAP is wereldwijd marktleider in business software-oplossingen. Met deze oplossingen bedient SAP zowel kleine en middelgrote bedrijven als grote internationale ondernemingen. Met behulp van mySAP Business Suite verbeteren bedrijven overal ter wereld hun relaties met klanten en partners, stroomlijnen zij hun bedrijfsvoering en bereiken zij aanzienlijke efficiencyverbeteringen binnen hun toeleveringsketens en bedrijfsprocessen. SAP NetWeaver, het open integratie- en applicatieplatform voor op webservices gebaseerde applicaties, vormt hiervoor de basis. SAP heeft momenteel meer dan 25 branchespecifieke marktoplossingen, variërend van de luchtvaartindustrie tot nutsbedrijven. Op dit moment gebruiken meer dan 23.400 bedrijven verspreid over meer dan 120 landen software van SAP. Het totale aantal SAP installaties is wereldwijd gestegen tot boven 79.800. SAP heeft dochterondernemingen in meer dan vijftig landen. Het bedrijf is genoteerd aan een aantal beurzen, waaronder de beurs van Frankfurt en de NYSE onder het symbool 'SAP'. Meer informatie is te vinden op www.sap.com/netherlands.