Binnensticht, 10.25 uur

Utrecht 03-09-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Horloge gestolen

ZEIST - Een 16-jarige jongen uit Zeist werd donderdagmiddag aangehouden, omdat hij verdacht werd van diefstal van horloges.

De jongen had eerder die middag bij een juwelier aan de Slotlaan een horloge gebracht waar hij graag een batterij in wilde laten plaatsen. Toen een medewerker de horlogekast opende, bleek er geen uurwerk in te zitten; het was een demonstratie-exemplaar. Op basis van het merk, kon hij achterhalen wie de eigenaar was. Hij belde de zaak op en hoorde dat het horloge was gestolen.

Vervolgens werd met de politie afgesproken dat de juwelier 112 zou bellen als de jongen het horloge zou komen halen. Dat gebeurde. In zijn zak trof de politie nog een gestolen horloge aan. De jongen werd ingesloten.

Radardetector ingenomen

DEN DOLDER Een 51-jarige man uit Bilthoven raakte donderdagmiddag zijn radardetector kwijt.

Hij reed omstreeks 15.40 uur op de Nieuwe Dolderseweg toen de detector van de politie een signaal afgaf dat in zijn auto de verboden apparatuur aanwezig was.

De man werd aan de kant van de weg gezet.Hij kreeg een boete en moet de apparatuur geheel laten verwijderen.

Met alcohol op tegen paal

DRIEBERGEN/RIJSENBURG - Een 52-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg reed donderdagavond omstreeks 19.50 uur met zijn snorfiets tegen een paal op de Arnhemsebovenweg.

Ambulancepersoneel onderzocht de man en kon hem ter plaatse behandelen.

Oorzaak van de botsing bleek alcoholgebruik. De man blies 1015 ug/l.

Diefstal uit school

BILTHOVEN In een school aan de Kees Boekelaan werd op donderdag omstreeks 23.30 uur ingebroken. Door twee jongens op een bromfiets waren bij deze inbraak betrokken. Een medewerker van de school die toevallig nog laat aanwezig was die avond, betrapte een van de twee jongens in de school toen hij bezig was een raam in te slaan. Door zijn komst schrok de inbreker en ging er vandoor op een scooter, bestuurd door zijn maatje die buiten op hem had staan wachten.

Ze reden weg in de richting van de Leijen.

Buiten stond een getuige, helaas is zijn identiteit onbekend gebleven. De politie in Bilthoven vraagt hem, en eventuele andere getuigen, contact op te nemen via telefoonnummer 0900-8844.

Verkeerscontrole

ZEIST Op de Oranje Nassaulaan werd donderdagmiddag een verkeerscontrole gehouden. Twaalf bestuurders werden bekeurd omdat zij geen autogordel droegen en vijf automobilisten kregen een bon omdat ze te snel reden. De hoogste snelheid was 78 km/u. Eén bromfietser werd aangehouden wegens te hoge snelheid.