Stad Utrecht, 10.25 uur

Utrecht 03-09-2004 - Nieuwsberichten districten Stad Utrecht

Brand bij politiebureau

UTRECHT - Op de binnenplaats van het politiebureau in Vleuten zijn in de nacht van donderdag 2 op vrijdag 3 september vier politieautos uitgebrand.

De politie kreeg omstreeks 02.30 uur een brandmelding vanuit het bureau aan de Dorpsstraat. Ter plaatse bleek dat op de binnenplaats vier politieautos in de brand stonden. De brandweer had de brand snel onder controle maar kon niet voorkomen dat de autos volledig uitbrandden.

De technische recherche is een onderzoek gestart. De politie is op zoek naar getuige(n) Heeft u informatie belt u dan met de politie van het district Marco Polo,

tel.: 0900 - 88 44.

Bestuurder onder invloed

UTRECHT - De politie heeft donderdagavond een man aangehouden voor het rijden onder invloed zonder rijbewijs.

Tijdens de surveillance zagen agenten in een onopvallend dienstvoertuig omstreeks

22.00 uur een bestuurder met hoge snelheid over de Rijksweg A12 rijden. De chauffeur gedroeg zich vreemd en maakte meerdere verkeersovertredingen. De agenten gaven de bestuurder uiteindelijk op de Beneluxlaan een stopteken.

De 44-jarige bestuurder uit Utrecht gaf aan geen rijbewijs bij zich te hebben. Onderzoek van de agenten wees uit dat de Utrechter reed met een ingevorderd rijbewijs. Tevens bleek dat hij gedronken had en wees
- op het bureau - de ademanalyse 245 ug/l uit. Met een proces-verbaal en een rijverbod van één uur werd hij naar huis gestuurd.

Aanrijding letsel

UTRECHT Een 23-jarige fietser uit Utrecht raakte donderdagmiddag omstreeks 17.30 uur gewond toen op de Reactorweg hij ter hoogte van de Nucleonenweg overstak zonder goed uit te kijken. Een automobilist die op de rijbaan van de Reactorweg reed, kon een aanrijding niet meer voorkomen. De fietser werd naar het ziekenhuis vervoerd met onbekend letsel. De fiets is total loss.

Winkeldief

UTRECHT Een 17-jarige winkeldief werd donderdagavond omstreeks 18.30 uur aangehouden met gestolen goederen in haar tas. Bij de uitgang van een winkel aan de Steenweg ging het alarm af. Er bleken gestolen goederen ter waarde van ruim zestig euro in te zitten.

Even later kwam een 18-jarige vriendin van de vrouw aan het bureau. Ook zij werd aangehouden, vermoedelijk werkten de twee vrouwen samen.