Heuvelrug, 10.40 uur

Utrecht 03-09-2004 - Nieuwsberichten district Heuvelrug

Grootschalige verkeerscontrole

VEENENDAAL De politie van het district Heuvelrug heeft donderdagmiddag- en avond een grootschalige verkeerscontrole uitgevoerd op respectievelijk de Rondweg Oost en het Raadhuisplein.

Door in totaal 55 medewerkers van diverse afdelingen van de politie en andere organisaties werden voorbijgangers aan een controle onderworpen. De politie lette onder meer op dragen van de gordel, niet handsfree bellen, alcoholgebruik, fiets/bromfietsverlichting, technische staat van voertuigen, kunnen tonen van de benodigde autopapieren, maar ook op mogelijk wapenbezit, drugs en illegaliteit. Voor de uitvoering hiervan waren dan ook specialisten aanwezig, zoals de Regionale Verkeersdienst, de vreemdelingenpolitie, het KLPD, douane, ANWB en Koninklijke marechaussee.

De politie wil door de grootschalige zichtbare controles, waarvan in de komende maanden nog enkele gepland staan, het veiligheidsgevoel verhogen en laten zien dat de tijd van gedogen voorbij is. Tevens wil de politie verkeersdeelnemers wijzen op hun verantwoordelijkheden en verplichtingen ten aanzien van de verkeerswetgeving. Het opsporen van gestolen voertuigen en gesignaleerde personen is eveneens een doelstelling van de controles.

Tijdens de grootschalige controle werden 172 bekeuringen uitgeschreven voor allerhande misdragingen in het verkeer, gladde banden, onverzekerd rondrijden, het niet dragen van de gordel, etc. Tevens werden 400 blaastesten afgenomen. Drie personen werden aangehouden: een voor het rijden onder invloed (575 ug/l), een voor mogelijke diefstal/heling van een bromfiets en een voor het niet voldoen aan bevel of vordering.

Radardetector in beslag genomen

VEENENDAAL Op de Rondweg West is een 39-jarige automobiliste uit Tolkamer donderdagmiddag rond 17.00 uur haar radardetector kwijtgeraakt. Surveillerende agenten zagen op het dashboard van haar auto de radardetector zitten. De vrouw kreeg een bekeuring, de radardetector is in beslag genomen.