Politie Drenthe

vrijdagmorgen

Assen 03-09-2004

Dure nacht voor bromfietser

EMMEN - Een 28 jarige bromfietser uit Emmen schrok wel even toen hij hoorde dat hij nog voor ruim 900 euro in het krijt stond bij justitie. Dat werd duidelijk toen de politie de gegevens van de man controleerde nadat hij donderdagnacht op de Hoofdstraat in Emmen bij een alcoholcontrole tegen de lamp liep. Hij scoorde rond 1,2 promille. Na betaling van de boete mocht hij met een dagvaarding op zak naar huis.

Alcomobilist moet betalen

MEPPEL - Een 40 jarige automobilist uit Meppel kreeg donderdagnacht een boete van 220 euro omdat hij met drank op achter het stuur zat. De man liep tegen de lamp bij een controle op de Ruinerwoldseweg in Meppel. Hij scoorde 0,65 promille.

Politie bekeurt 18 keer bij verkeerscontrole

HOOGEVEEN - De politie heeft donderdagavond bij een verkeerscontrole op diverse locaties in Hoogeveen 18 verkeersdeelnemers bekeurd wegens de meest uiteenlopende overtredingen zoals het niet dragen van de autogordel, niet handsfree bellen, parkeren in invalidenparkeerplaats, rijden door rood, lading niet goed vast, losbreekinrichting van aanhangwagen niet gebruikt, rijden met mistlampen, en het rijden zonder helm.

Man zonder rijbewijs van de weg gehaald

MEPPEL - De politie heeft donderdagavond op de Eendrachtstraat in Meppel een 34 jarige automobilist uit Meppel van de weg gehaald en bekeurd. Hij bleek zonder rijbewijs te hebben gereden. De man viel agenten op toen hij bij een wegversmalling een drempel raakte. Volgens de man reed hij al drie jaar zonder rijbewijs

Politie houdt bedreigers treinconducteur aan

BEILEN - De politie heeft donderdagavond op het station van Beilen een 23 jarige inwoner van Steenwijk en een 25 jarige man uit Zwolle aangehouden en na voorgeleiding ingesloten wegens bedreiging van een treincontroleur. He tweetal zou zonder kaartje in een eersteklas coupe hebben gezeten. Toen de conducteur ze daarop aansprak zou hij door het tweetal zijn bedreigd. De spoorwegpolitie onderzoekt de zaak.

Bert Visser (0651-611629) is tot vanavond 23.00 uur bereikbaar voor de media. Collega Ron Reinds (0652 - 528707) heeft daarna de piketdienst tot zaterdagmorgen 4 september 08.00 uur.