Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Amsterdam, 3 september 2004

DOWNLOAD.NL BIEDT KANSEN AAN NIEUW TALENT

Download.nl, online muziek -en entertainmentdienst van ilse media, geeft nieuw talent de kans op een doorbraak in de muziekwereld. Naast het aanbieden van muziek van de bekende platenmaatschappijen, neemt Download.nl nu ook initiatief in een uniek concept; het online debuut van de nieuwe formatie NO I-D. De lancering van hun single 'Have a Little Faith In Me', is een eerste stap in het benutten van de mogelijkheden van online promotie en vorming van nieuw talent.

'Online muziekdistributie heeft de toekomst, iets waar steeds meer bands mee te maken hebben', aldus Sander Remans, entertainmentmanager van ilse media. In het geval van NO I-D is het niet duidelijk wie of wat ze zijn. De muziekgebruikers kunnen via www.noi-d.nl bepalen wat de volgende single is die moet worden uitgebracht. Op de lange termijn beïnvloedt de stem van de fan de vorm en stijl van de band.

Het verhaal achter NO I-D? Een aantal professionele muzikanten kwam elkaar tegen tijdens optredens en besloot de krachten te bundelen en samen muziek te maken. "In eerste instantie wilden we in deze samenstelling alleen muziek voor de fun maken", aldus één van de bandleden. "Toen Download.nl ons echter de mogelijkheid bood om via hun online entertainmentportal de luisteraar te bereiken, waren we daar meteen voor in." Het is nog afwachten waarmee de mysterieuze band de Nederlandse muziekliefhebbers gaat verrassen, maar de verwachtingen zijn hooggespannen.

Over Download
Download.nl is gelanceerd op 25 maart 2004 en heeft inmiddels ruim 2500 geregistreerde gebruikers. Als online muziek -en entertainmentdienst van ilse media biedt Download.nl muziek van de bekende platenmaatschappijen als BMG, EMI, Warner Music, Sony Music en Universal. De catalogus, die wordt geleverd door het Engelse OD2, bevat meer dan 350.000 nummers van zowel bekende internationale popartiesten als van Nederlandse artiesten, wereldmuziek en oldies. Bij Download.nl bepaalt de klant hoe hij zijn of haar muziek wil gebruiken. De muziek kan worden gekocht of gehuurd.

Over ilse media
ilse media is met internetportals als www.ilse.nl, www.startpagina.nl, www.nu.nl, www.vindex.nl, www.overzicht.nl, www.web-log.nl en www.download.nl de grootste internetuitgever van Nederland. ilse media genereert 300 miljoen pageviews per maand op het internet. Daarnaast heeft ilse media een lange periode van ervaring in het ontwikkelen en verkopen van succesvolle internet advertentiemogelijkheden aan een brede doelgroep. Ook is ilse media uitgever van de Welke Gidsen. Deze uitgaven helpen de consument bij het maken van grote aankoopbeslissingen. Met het aanbod van media, zowel online als op print, bereikt ilse media meer dan 60% van de Nederlandse internetpopulatie. Ilse media is een onderdeel van Sanoma Uitgevers, uitgever van 59 magazines in Nederland.