Politie Gelderland-Midden

Ede; politie zoekt schennispleger

Publicatiedatum: 03-09-2004

De politie in Ede is op zoek naar een man die kinderen aanspreekt en hen vervolgens zijn geslachtsdeel toont en oneerbare voorstellen doet. Inmiddels zijn er enkele klachten binnen over 's mans gedrag. Met name vanuit de wijken Maandereng, Rietkampen en ook in Lunteren komen klachten, waarbij het signalement van de verdachte opmerkelijke overeenkomsten vertoond. Op basis daarvan veronderstelt de politie dat het hier om één en dezelfde verdachte gaat.

De meest recente aangifte is van 2 september. Toen sprak de man in de wijk Maandereng een 5-jarig meisje aan. Haar ouders hebben aangifte gedaan. De politie vraagt buurtbewoners alert te reageren als zij de man denken te zien.

Signalement
De man zou tussen de 40 en 50 jarig oud zijn. Hij heeft een blanke, opvallend lichte huidskleur en moet tussen de 1.70 en 1.80 meter lang zijn. Verder heeft hij kort (of bijna geen) haar, dat rossig van kleur is. Gisteren zou hij een blauw petje gedragen hebben. Tot nu droeg de man altijd een korte broek en hoewel hij gisteren een zwart t-shirt droeg, had hij op andere momenten een andere kleur shirt aan. Slachtoffers noemen keer op keer ook de opvallend dikke buik van de man als kenmerk en zijn gespierde kuiten. Dat zou kunnen duiden op het feit dat hij veel fietst. Feit is in ieder geval dat hij eigelijk altijd een fiets bij zich heeft. Daarvan valt met name het stuur op. Dit is voorzien van een beugel, waarop geleund kan worden. In wielerkringen noemt men dit naar verluidt een `ossekopstuur'.

Getuigen die menen de man naar aanleiding van dit signalement te herkennen, worden verzocht direct met de politie in Ede te bellen op nummer 0900 - 8844. De politie kan dan een onderzoek in stellen naar zijn identiteit.

voor nadere informatie tot uiterlijk 13.00 uur!: Bureau Communicatie
politie Gelderland-Midden; district West-Veluwe Vallei Harry Munniksma
0318 688 221

---