Ministerie van Buitenlandse Zaken


- Aan de Voorzitter van de

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Binnenhof 4

Den Haag


- Directie West- en Midden-Europa

Bezuidenhoutseweg 67

2594 AC Den Haag


Datum

2 september 2004

Auteur

Rob Bosch


Kenmerk


- DWM-680/04

Telefoon


- 070-348 6477


Blad


- 1/1

Fax


- 070-348 6233


Bijlage(n)


- 1

E-mail


- RE.Bosch@minbuza.nl


Betreft


- Opvolging toezegging aan Kamer van de minister van Buitenlandse Zaken over het schip van Women on Waves en de Portugese maritieme autoriteiten gedaan 1 september 2004.


-


-

Hierbij bericht ik u, conform toezegging tijdens het spoeddebat van 1 september 2004, van de uitkomst van mijn gesprek met mijn Portugese collega Monteiro.

Ik heb mijn collega de zorgen van een deel van de Tweede Kamer overgebracht waarvan Minister Monteiro kennis nam. Hij zei volledig op de hoogte te zijn van de kwestie en over het debat hierover in het Nederlandse parlement.

Hij gaf aan dat de beslissing om het schip Borndiep niet aan te laten meren door de Portugese autoriteiten was genomen teneinde inbreuken op de openbare orde en de volksgezondheid te voorkomen, een volslagen legaal besluit, aldus mijn collega.

Hij zegde wel toe dat hij de wensen van een deel van de Nederlandse Tweede Kamer nog heden aan Premier Santana Lopes zal overbrengen, maar dacht dat er weinig kans bestond op wijziging van het standpunt van de Portugese autoriteiten.

De Minister van Buitenlandse Zaken,

Dr. B.R. Bot

===