Ingezonden persbericht


GEMEENTERAAD HEEFT KRITIIEK OP TRAVERSE-PLAN CÓRIO IN STATIONSGEBIED

De gemeenteraad heeft gisteren gedebatteerd over het plan van Cório om een brede traverse te bouwen boven de straks herstelde Catharijnesingel. Een groot deel van de raad vindt een dergelijk brede overkluizing van de herstelde Catharijnesingel niet in lijn met de uitgangspunten van Visie A, waarvoor de Utrechtse bevolking twee jaar geleden koos tijdens het referendum over het Stationsgebied.

Het debat vond plaats op verzoek van GroenLinks n.a.v. een publieksavond van de gemeente over de vernieuwing van Hoog Catharijne. Op deze publieksavond vlak voor de zomervakanties werden door Cório, eigenaar van Hoog Catharijne, tekeningen getoond van een groot glazen atrium met terrassen en kiosken boven de singel. Een groot deel van de fracties heeft kritiek op dit plan, zo bleek tijdens het raadsdebat. Zij vinden een dergelijke brede overkluizing van de herstelde Catharijnesingel niet in lijn met de uitgangspunten van Visie A, waarvoor de Utrechtse bevolking twee jaar geleden koos tijdens het referendum over het Stationsgebied. Daarnaast kreeg de verantwoordelijke wethouder Lenting kritiek op het feit dat Cório deze plannen op een gemeentelijke avond kon tonen. Hiermee werd immers de indruk gewekt dat de gemeente het met deze plannen eens was. De wethouder meldde dat over allerlei varianten nog gesprekken worden gevoerd.

Binnenkort zal het college van burgemeester en wethouders een besluit nemen over de actualisatie van het Masterplan Stationsgebied. Deze actualisatie vindt plaats naar aanleiding van de moties en amendementen over het masterplan die de gemeenteraad eind 2003 heeft aangenomen. Het geactualiseerde masterplan zal vervolgens in de commissie Stedelijke Ontwikkeling behandeld worden, waarschijnlijk op 5 oktober 2004. Daarna zal de gemeenteraad een besluit nemen over het masterplan.

Noot voor de media:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de heer A. Smits, griffier, telefoon (030) 286 16 16, e-mail: Griffie.Gemeenteraad@Utrecht.nl.

Utrecht
3 september 2004

Met vriendelijke groet,

Marlies Trooster
secretaresse
Griffie Gemeenteraad Utrecht
kamer 1.07
tel: 030-2861069
fax: 030-2861518
m.trooster@utrecht.nl