Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 september 2004

Man valt van balkon

Man breekt zijn beide enkels tengevolge van een val van ongeveer vijf meter

Vriezenveen

Op donderdag 2 september werd de politie omstreeks 12.30 uur met spoed gestuurd naar het Westeinde, alwaar iemand uit een raam was gevallen. Ter plaatse ligt een 31-jarige Almeloër op de grond. Hij heeft beide enkels gebroken en wordt naar het ziekenhuis overgebracht. De Almeloër is werkzaam in de sportschool op de eerste verdieping. Hij moest even telefoneren en zocht daarvoor even de koelte van het balkonnetje. Dit betreft een heel klein balkonnetje en doet dienst als nooduitgang. De 31-jarige leunde tegen het hekwerk, welke het om nog onduidelijke reden begaf en viel van een hoogte van 4 tot 5 meter naar beneden met genoemd gevolg. De arbeidsinspectie is in kennis gesteld en zal mogelijk een onderzoek instellen. (04108998)

Aangehouden wegens belediging

Man beledigt politiemensen en wordt daarop aangehouden

Almelo

Op donderdag 2 september bevindt zich omstreeks 20.00 uur een voetsurveillance van de politie in het Rogmanspark aan de Gravenallee. Zij bekeuren daar twee personen die alcohol nuttigen in het openbaar. Een van hen, een 40-jarige Almeloër weigert daarbij zijn fles drank te overhandigen en smeet de fles tegen de grond kapot. Hem wordt daarop nog een bekeuring aangezegd. Terwijl de agenten de overige drank in beslag nemen worden ze door de 40-jarige uitgemaakt voor kankerlijers. Hierop is de verdachte aangehouden. Na verhoor kon hij met een dagvaarding het bureau verlaten. (04-109254)

Fietsendieven aangehouden

Politie betrapt man met gestolen fiets en houdt hem en later zijn kompaan aan

Almelo

Op donderdag 2 september ziet een politiesurveillance in een onopvallende auto omstreeks 13.30 uur op de Parallelweg een man lopen. Deze man voert twee fietsen met zich mee, waarvan er een is afgesloten. Bij navraag heeft de man geen goede verklaring voor het bezit van deze twee fietsen. Als bij Info blijkt dat de man reeds eerder voorkomt voor diefstal, besluiten ze de verdachte, een 28-jarige Almeloër aan te houden. Er is sprake van een tweede verdachte. Deze verdachte, een 44-jarige Almeloër wordt kort daarna in de omgeving aangehouden. Bij de woning van de 28-jarige verdachte wordt op diens aanwijzing nog een gestolen fiets uit de schuur gehaald en in beslag genomen. Beide leggen tegenstrijdige verklaringen af waarop zij voor nader onderzoek en verhoor in verzekering worden gesteld en opgesloten. (04-109075)

Aanhouding na diefstal

Personeelslid aangehouden wegens diefstal in dienstbetrekking

Almelo

Op donderdag 2 september werd een 16-jarige Almelose, medewerkster van een winkel aan de Ootmarsumsestraat, door collega's betrapt op het wegnemen van goederen uit het magazijn. De politie werd er bij geroepen en hield de verdachte aan. Ze bekende de diefstal en deed afstand van de gestolen goederen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (04-109200)

Winkeldievegge aangehouden

Politie betrapt vrouw op heterdaad bij winkeldiefstal

Almelo

Op donderdag 2 september wordt de politie omstreeks 20.30 uur door twee stadswachten geattendeerd op een zojuist gemelde diefstal bij een winkel aan De Galerij. Terwijl de stadswachten het signalement van de dievegge opnoemen, zien zij een vrouw, die voldoet aan dat signalement. Deze vrouw staat bij een kledingrek voor een winkel, haalt er een shirt af en verfrommelt deze, kennelijk om het in haar tas te stoppen. De politie houdt de vrouw, een 32-jarige Almelose aan. In haar fietstassen treffen zij meerdere kledingstukken en schoenen afkomstig van diefstal aan. Ook wordt zij herkend door een winkelbediende. Het blijkt dat de verdachte bij meerdere winkels haar slag heeft geslagen. Alle goederen zijn in beslag genomen. Terwijl de politiemensen de verdachte naar de dienstauto leiden, scheldt ze een van de agenten uit. Ze zal hiervoor een proces-verbaal krijgen. De verdachte is in verzekering gesteld en voor nader verhoor en onderzoek opgesloten. (04-109311)

Verkeerstoezicht

De politie houdt toezicht op de verkeersveiligheid

Noordwest-Twente

Op donderdag 2 september hield de politie in het gehele district toezicht op de verkeersveiligheid. Zij controleerden in

Rijssen

A1 Noordbaan
Controle op inhaalverbod voor vrachtwagens tussen 15.30 en 16.00 uur: Er werd 8x proces-verbaal opgemaakt wegens het negeren van het inhaalverbod.

Bornerbroek

A35
Werd omstreeks 12.30 uur een 33-jarige Hengeloër in zijn auto betrapt met een netto snelheid van 172 km/u, waar een maximumsnelheid van 120 km/u is toegestaan. Het rijbewijs van de verdachte is ingevorderd. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt. (04-109040)

Almelo

Grotestraat
Bij een bromfietscontrole van 18.00 tot 21.00 uur werden drie bromfietsen voor een technisch onderzoek uit het verkeer genomen. Een 18-jarige Almeloër werd gecontroleerd op zijn bromfiets, terwijl hij geen certificaat had. Hij kreeg hiervoor een bekeuring. Met een waarschuwing niet te gaan rijden mocht hij met zijn bromfiets het bureau verlaten. Een uur later zagen politiemensen hem echter weer rijden in het centrum. Zijn bromfiets is uit het verkeer genomen. De 18-jarige kreeg in totaal vier bekeuringen met een totaalbedrag van 190 euro.

Tijdens de controle werden nog eens 20 processen-verbaal opgemaakt: 7x overschrijding constructiesnelheid 4x niet dragen helm
3x geen certificaat
2x rijden op de rijbaan
2x uitlaat boven de 102 dB/A
2x niet handsfree bellen

Omstreeks 17.00 uur zag de politie een 16-jarige Almeloër rijden op een bromfiets over het Stationsplein. De jongeman probeerde aan een controle te ontkomen en ging ertussenuit. De politie wist hem echter klem te rijden. Zijn voertuig is voor onderzoek in beslag genomen. De uitslag op de rollentestbank bedroeg 2,0 kW en de geluidsmeting kwam op 104 dB/A. De uitlaat werd gedemonteerd en in beslag genomen. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

Monique Oude Wolbers: 053-4555588
---- --