Politie Twente

Persberichten Politie Twente 3 september 2004

Aanrijding met letsel

Fietser raakt gewond na aanrijding met personenauto

Hengelo

Een 71-jarige vrouw uit Hengelo fietste donderdag 2 september omstreeks 10.10 uur vanuit een uitrit de rijbaan van de Deurningerstraat in Hengelo op met het voornemen om linksaf in de richting van de Castorweg te rijden. Zij zag hierbij te laat dat haar van links een auto naderde. Deze auto werd bestuurd door een 41-jarige man uit Hengelo. Tussen beiden ontstond een aanrijding, waarbij de 71-jarige vrouw diverse schaafwonden opliep. Zij werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-108943)

Fietser gewond

Bij aanrijding tussen twee fietsers raakt een 15-jarige jongen gewond

De Lutte

Twee 15-jarige jongens uit Denekamp fietsten donderdagmiddag 2 september omstreeks 15.40 uur naast elkaar op de Oldenzaalsestraat in De Lutte. Zij hadden een flinke vaart en toen zij met de sturen tegen elkaar botsten, kwam een van hen ten val. De jongen liep hierbij onder meer een pijnlijke arm en schouder op en werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. (04-109117)

Twee verdachten aangehouden

Politie houdt twee jongens aan nadat zij met een luchtdrukpistool op een jongen hadden geschoten

Losser

Donderdagmiddag 2 september werd rond 17.00 uur aan het politiebureau in Losser gemeld dat twee jongens met een luchtdrukpistool op een andere jongen hadden geschoten op de skatebaan aan de Bookholtlaan in Losser. Politieagenten gingen naar genoemde locatie en hielden beide verdachten, jongens uit Losser van resp. 12 en 14 jaar, aan. Zij bekenden op een 11-jarige plaatsgenoot te hebben geschoten. De 11-jarige jongen had hierdoor een rode plek op zijn rug opgelopen. Het luchtdrukpistool, dat eigendom was van de 14-jarige verdachte, werd in beslag genomen. Tegen beide jongens wordt proces-verbaal opgemaakt. (04-109185)

Bromfietscontroles

Bij controles op diverse locaties zijn bromfietsers bekeurd omdat zij hun bromfiets hadden opgevoerd

Denekamp/Hengelo

De politie hield donderdag 2 september op diverse locaties controles op de constructiesnelheid van bromfietsen.

Hengelo

Bij een controle op de P.C. Hooftlaan in Hengelo werden tussen 09.00 en 12.30 uur 25 bromfietsen op de rollertestbank geplaatst. 10 bromfietsen bleken een te hoog vermogen te hebben. Een van de bromfietsen had een vermogen van boven de 2.0 kW. De 10 bromfietsers werden bekeurd. (04-109037)

Denekamp

Bij een controle op de Oldenzaalsestraat, die eveneens donderdagmorgen plaatsvond, werden 2 van de 11 gecontroleerde bromfietsers bekeurd. Een van hen had een knipperende stroboscoop verlichting aan de voorzijde van de bromfiets en deed hiervan vrijwillig afstand. De andere bromfietser bleek zijn bromfiets te hebben opgevoerd. Het vermogen was 1.3 kW. (04-108866)

Fietsers opgelet!

De tijd van waarschuwen is voorbij; vanaf volgende week gaat de politie bij overtredingen van fietsende schooljeugd voor overtredingen bekeuren

Oldenzaal

Afgelopen week heeft de politie op diverse locaties in Oldenzaal veelvuldig gecontroleerd op het gedrag van fietsende schooljeugd. Er werden massaal overtredingen begaan zoals het met zijn drieën of vieren naast elkaar fietsen, op het trottoir fietsen en het nemen van binnenbochten tijdens het afslaan. De controles vonden plaats op de Lyceumstraat, Titus Brandsmastraat, Berkstraat, Vos de Waelstraat en Molenkampstraat. Politieagenten hebben de jeugd op hun fietsgedrag aangesproken.

Tot nu toe is het bij waarschuwingen gebleven maar vanaf volgende week zal de jeugd bij overtredingen bekeurd worden. Voor bovengenoemde overtredingen krijgen zij een bekeuring van E 25,- bij een leeftijd van 16 jaar of ouder. Voor jongeren onder de 16 jaar geldt een bedrag van E 13,-. (04-108964)

Ageeth Doldersum: 053-4555588


---- --