Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


3 september 2004


Ermelo - inbraak in horecazaak


In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken bij een horecazaak aan de Putterweg. Men forceerde een dakkoepel en is er met een hoeveelheid sigaretten en shag vandoor gegaan. Ook werd een gering geldbedrag uit de kassa ontvreemd.


Harderwijk - gestolen fiets ?


De politie Harderwijk zoekt de eigenaar van een groene Batavus herenfiets, type Bologna. Een getuige alarmeerde donderdagochtend surveillerende stadswachten toen hem opviel dat een man op een fiets bij het zien van de stadswachten deze fiets nogal abrupt tegen een boom plaatste, op slot zette en wegliep. De stadswachten hebben contact gelegd met surveillerende agenten en terwijl zij met elkaar in gesprek waren meldde de man zich, maar gaf aan absoluut niet op de bewuste fiets gereden te hebben. De politie betwijfelde dit en nam de man mee naar het politiebureau. Bij de man werd ook geen sleuteltje gevonden en de fiets is veilig gesteld en de rechtmatige eigenaar kan zich melden.


Harderwijk - aanrijding met letsel


Een 12-jarige jongen uit het Duitse Dortmund raakte donderdagavond gewond toen hij omstreeks 18.50 uur met z'n fiets op de parallelweg van de Provincialeweg S 7 van rijstrook veranderde op het moment dat hij werd ingehaald door een scooter. Deze werd bestuurd door een 23-jarige jongeman uit Lelystad. De knul raakte gewond aan zijn been en nadat deze door ambulancepersoneel was gespalkt werd hij voor verdere behandeling naar het ziekenhuis gebracht.


Harderwijk - rijden tijdens ontzegging


De politie heeft donderdagmiddag een 38-jarige Harderwijker bekeurd omdat hij in een auto reed terwijl hij een ontzegging van de rijbevoegdheid had. Naast dit gegeven moest hij nog een boete van bijna E 150 betalen en toen dit was gedaan heeft hij het politiebureau verlaten.


Heerde en Elburg - verkeerscontroles


Bij een verkeerscontrole in Heerde heeft de politie op de Soerelseweg tientallen auto's gecontroleerd. Ondanks de aandacht die aan de verkeersveiligheid wordt besteed om met de autogordel te rijden bleken 20 bestuurders en passagiers deze niet te dragen. Zij werden hiervoor bekeurd. Een bromfietser kreeg een boete omdat hij geen gele plaat op z'n brommer had.


Aan de Zuiderzeestraatweg-Oost in Elburg hield de politie een dergelijke controle. Hier bleken 22 bestuurders en passagier de gordel niet te dragen. Allen kregen een bekeuring.


Hattem - huisvredebreuk


Een inwoner uit Hattem keek gisterenavond wel heel vreemd toen er plotseling een onbekende man bij hem binnen kwam en de woning niet meer wilde verlaten. De Hattemer was aan het koken en had de voordeur open staan. Plotseling kwam de onbekende binnen en ging in de woonkamer op een stoel zitten. De bewoner gaf te kennen dat de man moest vertrekken, maar toen deze daar geen gehoor aan gaf werd de politie gebeld. Deze heeft de nog onbekende man meegenomen voor verder onderzoek.


Putten - diefstal reclamebord


Een inwoner uit Putten heeft namens de voetbalvereniging sv Rood-Wit aangifte gedaan van diefstal van een reclamebord met het opschrift "HEINEKEN". Het bord heeft een afmeting van 3.00 x 0.60 cm en is eind juli gestolen. Mogelijk hangt het bord ergens bij iemand thuis of.... ?


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --