Politie Noord- en Oost Gelderland


. Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

. District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


3 september 2004


LOCHEM - Brandweer bevrijdt slachtoffer uit auto


De brandweer heeft donderdagmorgen op de Zutphenseweg na een aanrijding een 75-jarige man uit Lochem uit zijn auto bevrijd. De man raakte rond 10.45 uur door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt en botste tegen een boom. De man raakte gewond en zat bekneld in zijn auto. Een getuige reageerde zeer attent en belde direct 112. Brandweer, politie en ambulance waren snel ter plaatse. Brandweerlieden bevrijdden het slachtoffer uit zijn auto. De ambulance vervoerde de man met nog onbekende verwondingen naar het Spittaal in Zutphen. Een bergingsbedrijf sleepte de auto weg.


BAAK/VORDEN/LAREN/BRUMMEN - Alcoholcontrole


De politie van het district IJsselstreek heeft donderdag in de namiddag en -avond, in het kader van de landelijke alcoholcontrole 320 bestuurders van motorvoertuigen gecontroleerd op het rijden onder invloed. Twee bestuurder bleken te veel drank te hebben genuttigd.
Tijdens deze controle werd op de Zutphen-Emmerikseweg in Baak een 63-jarige automobilist uit Monnickendam aangehouden die onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 18.25 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau in Zutphen een promillage van 0,8. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van drie uur.
De politie hield op de Zutphenseweg in Brummen een 58-jarige automobilist uit Brummen aan die ook onder invloed van alcohol reed. De politie controleerde de man rond 23.35 uur en constateerde dat hij alcohol gedronken had. De man blies op het politiebureau een promillage van 0,8. Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van twee uur.


TWELLO - Politie houdt snelheidscontrole


De politie heeft donderdagmorgen, mede naar aanleiding van klachten van buurtbewoners, op de Voordersteeg een snelheidscontrole gehouden. Drie bestuurders reden sneller dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 71 op de Voordersteeg.
Op de Iordensweg reed één bestuurder te snel. Deze beide controles vonden plaats in de ochtenduren, met de laser-gun waarbij de bestuurders direct werden staande gehouden.


Op vrijdag 3 september 2004 is op Voordersteeg inTwello opnieuw snelheidscontrole uitgevoerd binnen de bebouwde kom, maar dit keer met de radarapparatuur.
De controle vond plaats tussen 07.00 en 10.45 uur. Er passeerden 320 voertuigen, 114 overtreders werden geflitst en de hoogst gemeten snelheid was 99 km.per uur./


Einde berichten


Nadere informatie:


Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52

---- --