Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Apeldoorn


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT APELDOORN


3 september 2004


APELDOORN - Pizzakoerier gewond door aanrijding


Een 16-jarige Apeldoornse bromfietser, werkzaam als pizzakoerier, raakte donderdagavond op de Arnhemseweg lichtgewond door aanrijding met een 28-jarige automobilist uit Duiven. De jongen reed over de Arnhemseweg richting centrum toen hij rond 21.45 uur ingehaald werd door de man uit Duiven. Tijdens deze inhaalmanoeuvre sloeg de pizzakoerier plotseling linksaf. Hij kwam tegen de zijkant van de auto aan en kwam ten val. Het slachtoffer liep schaafwonden aan een arm en been op.


APELDOORN - Boetes voor rijden onder invloed


De politie heeft donderdagavond en in de nacht van donderdag op vrijdag, in het kader van een landelijke alcoholcontrole op diverse plaatsen automobilisten gecontroleerd en een boete gegeven voor rijden onder invloed. Een 48-jarige man uit Abcoude reed rond 22.15 uur op de Loolaan met een promillage van 0,6. Ook 0,6 was het promillage van een 53-jarige Apeldoorner die rond 22.30 uur op de Loolaan werd gecontroleerd. Een 58-jarige plaatsgenoot reed vrijdagmorgen vroeg rond 00.30 uur op de Laan van Spitsbergen onder invloed van alcohol. Zijn promillage was 0,9. Het promillage van een 39-jarige Apeldoorner was aanmerkelijk hoger, namelijk 1,4. Hij reed rond 01.00 uur op de Tenderlaan onder invloed. Een 36-jarige Apeldoorner blies rond 02.00 uur een promillage van 0,8. Hij werd op de Koning Stadhouderlaan gecontroleerd evenals een 24-jarige plaatsgenoot met hetzelfde promillage.


UDDEL - Inbrekers betrapt en ingesloten

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag op de Kootwijkerweg twee mannen (22 en 30 jaar) uit Rheden aangehouden die worden verdacht van een inbraak in een tuincentrum aan de Meervelderweg. De politie kreeg rond middernacht een melding door dat er ingebroken zou worden in het tuincentrum. De politie kreeg tevens het type auto plus kenteken door waarmee de dieven hun buit vervoerden. De politie reed snel met diverse auto's naar het tuincentrum en trof onderweg de bewuste auto met de twee verdachte mannen aan. In de auto zat een aantal gestolen goederen als een groot opblaasbaar zwembad met bijbehorende pomp. De politie bracht de auto en de twee mannen over naar het politiebureau aan de Vosselmanstraat en sloot beide verdachten voor verder onderzoek op in een cel.


APELDOORN - Winkeldievegge aangehouden


De politie heeft donderdagmiddag in een winkel aan de Hoofdstraat een 18-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden die een paar damesschoenen had gestolen met een waarde van bijna 30 euro. De vrouw verliet rond 14.20 uur de winkel toen het alarm afging. Personeel hield de vrouw aan en droeg haar over aan de politie. Zij werd rond 17.00 uur, na verhoor, heengezonden.


Einde berichten


Nadere informatie:

Politievoorlichter Bert Top

055 - 548 60 58



---- --