Novem

Vergunningverlening Mestvergisting

Doel van het handboek

Dit handboek (op CD-ROM) is bedoeld als leidraad voor gemeenten en provincies bij de behandeling van de aanvraag van de milieuvergunning voor mestvergistingsinstallaties met een capaciteit tot 36.000 ton per jaar. Het handboek geeft onder meer aan of de gemeente of de provincie bevoegd gezag is, welke wet- en regelgeving van toepassing is, welke procedures gevolgd moeten worden en welke vergunningseisen relevant zijn.

Achtergronden van dit boek

Dit handboek is een hulpmiddel voor de vergunningverlener. Mestvergistingsinstallaties zijn nog niet veel voorkomende installaties in Nederland. Hierdoor heeft het bevoegd gezag vaak te kampen met een gebrek aan kennis met betrekking tot de technische aspecten van een vergistingsinstallatie en de van toepassing zijnde wet- en regelgeving en wettelijke procedures.

Door het opstellen van een standaardprocedure voor mestvergisting en het aanbieden van een standaardvergunning wil SenterNovem het bevoegd gezag ondersteunen bij het opstellen van een milieuvergunning voor mestvergisting.

Meer informatie

U kunt de CD-rom bestellen door een email te sturen naar publicatiecentrum@Novem.nl o.v.v. "Vergunningverlening Mestvergisting, 2DEN-04.10".

Wilt u meer informatie naar aanleiding van deze CD-ROM? Neem dan contact op met SenterNovem, programma Duurzame Energie in Nederland, telefoon 030 - 239 37 98 of e-mail, duurzame-energie@novem.nl