Politie Zuid-Holland-Zuid

3/9 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

03-09-2004 - Persberichten district II

ALCOHOLCONTROLE
GORINCHEM / SLIEDRECHT De politie heeft op 2 september in de avond een alcoholcontrole gehouden aan de Nieuwe Wolpherensedijk te Gorinchem. Daarbij zijn drie personen aangehouden, omdat zij teveel op hadden. Zij kregen een rijverbod van drie tot vijf uren opgelegd en kunnen een proces verbaal tegemoet zien. Op de A27 ter hoogte van de parkeerplaats Blommendaal werd een 38-jarige man uit Vianen aangehouden bij een controle samen met het KLPD. Hij kreeg een rijverbod van 7 uur, zijn rijbewijs werd ingevorderd en hij heeft een dagvaarding meegekregen. Een 30-jarige Fransman uit Toulouse kreeg een rijverbod van 7 uur en een boete van 700 euro, die hij echter niet kon betalen. Hij zit voorlopig vast in het politiebureau te Dordrecht. In Sliedrecht is een 37-jarige autobestuurder uit Breda in de Kerkbuurt aangehouden, omdat hij te diep in het glaasje had gekeken. Agenten vermoedden dit, omdat zij de auto zagen slingeren. Bij staandehouding zagen zij dat de man bloeddoorlopen ogen had, onvast liep, naar alcohol rook en met dubbele tong praatte. Daarop werd hij aangehouden, kreeg een rijverbod van 8 uur en werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bij de aanhouding moest de man gepepperd worden, omdat hij weigerde aan de ademproef mee te werken en in zijn auto stapte om maar gewoon weg te rijden. Toen agenten dat wilden beletten werd hij agressief en sloeg om zich heen. In de boeien werd hij naar bureau Sliedrecht vervoerd, waarna hij kalmeerde en alsnog meewerkte.

VERKEERSVEILIGHEID ALBLASSERDAM
ALBLASSERDAM Als gevolg van het met de gemeenten en inwoners afgesproken verkeersveiligheidproject, heeft de politie op 3 september opnieuw enkele radarsnelheidscontroles gehouden in Alblasserdam. Op de locaties Edisonweg, van Hogendorpweg, van Eesterensingel, Oost-Kinderdijk werden 1800 autos gecontroleerd. 86 bestuurders reden te hard en kunnen een bekeuring tegemoet zien. De hoogste snelheid was 78 km/u waar maximaal 50 km/u is toegestaan. Met name op de Oost-Kinderdijk wordt te hard gereden.

VUIL OP STRAAT
GROOT-AMMERS De politie waarschuwt bewoners aan de Prinsenhof en omgeving om niet steeds vuil op straat te plaatsen, dat alleen aangeboden mag worden op de ophaaldag voor grof vuil. Er zijn nu drie bekeuringen uitgedeeld aan bewoners en in de toekomst zal er nog strenger verbaliserend worden opgetreden door de politie.

DIEVEN BOOTTRAILER GEPAKT
ALBLASSERDAM Donderdagavond 2 september kregen agenten van de Gemeenschappelijke Meldcentrale het verzoek om naar de Havenstraat te Alblasserdam te gaan. Daar was de boottrailer gestolen van een 34-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht. Deze kon een beperkt signalement geven van drie mannen, die er met een camper en de boottrailer vandoor zouden zijn. Onmiddellijk werd de omgeving van Alblasserdam afgezocht met meerdere voertuigen van de politie. Omstanders wisten te melden dat ze een camper hadden gezien bij de parkeerplaats bij de fast-ferry. Daarop gingen de agenten daar naartoe en troffen drie mannen aan, die verklaarden al twee dagen daar te vissen. De politie hield hen aan op verdenking van diefstal, waarna een van hen bij het verhoor doorsloeg en bekende. De boottrailer is aangetroffen aan de Nederwaard te Kinderdijk. Het gaat om een 37-jarige man uit Helmond die bekende, en een 41-jarige en een 56-jarige metgezel uit dezelfde plaats. Allen zijn ingesloten.

ROOD LICHT
PAPENDRECHT- Op 2 september in de ochtend heeft de politie een roodlichtcontrole gehouden op de Burgemeester Keijzerweg. Dit ter bevordering van de verkeersveiligheid. Er reden 8 automobilisten door het rode licht. Zij kunnen binnenkort een boete thuis verwachten.