Politie Zuid-Holland-Zuid

3/9 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

03-09-2004 - Persberichten district I

OVERLAST AANGEPAKT
DORDRECHT Naar aanleiding van eerdere klachten uit de buurt heeft de politie op het Slangenburg in Dordrecht op donderdagavond 9 september een actie ondernomen tegen overlast van hangende jeugd aldaar. Vijf jongeren bleken portieken en doorgangen te bezetten onder luid geroep en gebruik van drank. Besloten werd de groep op basis van de Algemene Plaatselijke Verordening aan te houden. De groep ging er echter vandoor en vluchtte richting park. Drie van hen werden daar aangehouden, een wist te ontsnappen maar de politie weet wie hij is. De vijfde was een cafetaria ingevlucht waar hij even later werd aangehouden. De cafetaria-eigenaar werd verzocht er op te letten dat door hem verkocht bier binnen genuttigd moet worden om overlast te voorkomen.
De vier aangehouden jongeren zijn in de leeftijd van 16 tot 19 jaar en allen afkomstig uit Dordrecht. Na verhoor en een proces verbaal te hebben gekregen konden zij huiswaarts keren.

WONINGINBRAAK
DORDRECHT Donderdagmiddag heeft een woninginbraak plaatsgevonden aan de Dubbelstraat te Dordrecht. Daarbij zijn onder meer een geldbedrag, sieraden en een stereotoren gestolen. De technische recherche stelt een onderzoek in.

GEWOND
DORDRECHT Een 20-jarige Dordtenaar kwam donderdagmiddag 2 september thuis aan de Abraham Kuyperweg waar hij zijn vriendin voor het huis zag staan met een 21-jarige man uit Dordrecht. Hij gaf aan dat hij diens aanwezigheid niet op prijs stelde, waarna de 21-jarige vertrok. Even later kwam de 21-jarige terug en stak hem met een mes, waardoor hij licht gewond raakte. De politie heeft de 21-jarige man later op Plein 1940-1945 te Dordrecht aangehouden in diens auto en in verzekering gesteld. De politie stelt een onderzoek in.

RELATIEMISHANDELING
DORDRECHT Een 43-jarige Dordtenaar is op 3 september in de vroege ochtend aangehouden in de woning aan de Binnen Walevest op verdenking van mishandeling en poging tot doodslag van zijn vriendin, een 32-jarige Dordtse. Zij liep verwondingen op aan haar hoofd en is onderzocht door ambulancepersoneel. Een 24-jarige Bredanaar is aangehouden in een woning aan de Brittenburg te Dordrecht op 2 september omdat hij kort tevoren zijn 18-jarige Dordtse vriendin die daar woonde klappen tegen haar hoofd had gegeven, nadat hij haar eerder ook al bedreigd had.

CONTROLES NOORDENDIJK
DORDRECHT De politie heeft bij controles 25 bekeuringen uitgedeeld. De drie controles gebeurden de laatste veertien dagen op de Noordendijk in Dordrecht. Na klachten keek de politie bij een oversteekplaats of autos voetgangers wel door lieten gaan. Een automobilist die dat niet deed kreeg een bekeuring van 125 euro. De oversteekplaats voor voetgangers ligt nabij scholen vandaar de extra aandacht van de politie.

VALS RIJBEWIJS
DORDRECHT- Op 2 september omstreeks 11.35 uur is op de Thorbeckeweg een 22-jarige man aangehouden omdat hij een boete had openstaan voor het rijden zonder rijbewijs. De politie herkende de man, die in een auto reed. Zij vroegen hem te stoppen en naar zijn rijbewijs. De man overhandigde de agenten een rijbewijs. Deze bleek vals. De man had het 'rijbewijs' gekocht voor 1200 euro. De man is aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs en valsheid in geschrifte.