Gemeente Eemsmond


Zebrapaden Eemsmond blijven
vrijdag 3 september 2004

De gemeenteraad van de gemeente Eemsmond heeft zich in zijn vergadering van donderdag 2 september 2004 uitgesproken om de zebrapaden in de gemeente Eemsmond te handhaven. Het college gaat hieraan uitvoering geven.

Het besluit om de zebrapaden in Eemsmond af te schaffen is in oktober 2001 tot stand gekomen, op basis van het door de gemeenteraad vastgestelde beleid "Duurzaam Veilig". Op advies van de verkeerscommissie is in 2001 het besluit genomen om de zebrapaden in de gemeente te laten vervallen. Hieraan is toen uitvoering gegeven door de paden niet meer te onderhouden. Dit voorjaar is het onderwerp nog eens voorgelegd aan de verkeerscommissie en deze heeft unaniem het advies herhaald om de zebrapaden af te schaffen. Op basis hiervan heeft het college het besluit genomen om de zebrapaden daadwerkelijk te verwijderen.

Mede op basis van de reacties van inwoners op dit besluit heeft de gemeenteraad zich uitgesproken tegen het besluit om de zebrapaden af te schaffen. De raad is van oordeel dat zebrapaden een functie vervullen ten behoeve van de veiligheid van voetgangers. Het college zal hieraan uitvoering geven en de zebrapaden in de gemeente handhaven.

In de verkeerscommissie hebben de regiopolitie, 3VO en de provincie Groningen zitting. Zij brengt advies uit aan de gemeente Eemsmond.