1e persbericht van vrijdag 3 september 2004

Eindhoven 03-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met messen en drugs aangehouden

Op de Kerkstraat is donderdag rond 21.45 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. Bij de verdachte werden drie messen, een wit brokstukje met vermoedelijk cocaïne en een papiertje met daarin een op heroïne lijkende substantie. De messen en de drugs zijn in beslag genomen. Onderzocht wordt om welk soort drugs het precies gaat. De verdachte is ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven / Vessem: Verdachte van poging inbraak aangehouden

Op de Brugmanstraat is vrijdag rond 1.00 uur een 39-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man wordt verdacht van een poging inbraak in een bedrijf aan de Hoefse Weg in Vessem eerder die nacht. Getuigen zagen bij de poging inbraak een auto wegrijden. Aan de hand van het kenteken kon de politie de auto in Eindhoven op de Brugmanstraat traceren. In het voertuig werd inbrekerswerktuig, waaronder schroevendraaiers en een mokhamer, aangetroffen. Het contactslot van de auto was opengebroken. De man is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.

Eindhoven: Eigenaar krijgt zijn gestolen fiets te koop aangeboden

Op het 18 Septemberplein zijn vrijdag rond 4.55 uur een 34-jarige en een 37-jarige Eindhovenaar aangehouden. Zij worden verdacht van het wegnemen van een fiets vanaf het De Piazza eerder die nacht. De weggenomen fiets werd vervolgens te koop aangeboden aan de 21-jarige Eindhovense eigenaar van de fiets die juist op weg was naar zijn fiets. De man herkende zijn fiets meteen. Hij waarschuwde de politie waarop de twee verdachten aangehouden werden. Zij zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Helmond: Onder invloed

Op de Warandelaan is donderdagavond rond 21.10 uur een 54-jarige automobilist uit Helmond aangehouden. De man had teveel gedronken. Bij hem werd een alcoholpromillage van 1,65 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Snelheidscontrole

Op de Molenstraat zijn donderdag tussen 11.00 uur en 13.30 uur 516 voertuigen op snelheid gecontroleerd. Hiervan reden 33 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 50 km/u.

Beek en Donk: Automobiliste verliest controle over stuur

Op de Broekdalerbaan is donderdag rond 15.30 uur een 34-jarige automobiliste uit Beek en Donk de controle over haar stuur verloren en in een sloot aan de linkerkant van de weg tot stilstand gekomen. De vrouw en haar 5-jarige zoontje zijn overgebracht naar het St. Annaziekenhuis.

Geldrop: Plasmascherm gestolen

Uit een woning aan de Rielsedijk is donderdagmiddag bij een inbraak een plasmascherm gestolen. De dader brak een raam aan de achterkant van het pand open om binnen te komen.

Liessel: Woninginbraak

In een woning aan het Loon is donderdag tussen 9.00 en 17.00 uur ingebroken. Uit de woning werden een portemonnee met ongeveer dertig euro en enkele pasjes, twee boekenbonnen en een cadeaubon gestolen. De dader kwam binnen door een raam aan de achterkant van het pand open te breken.

Nuenen: Automobilist aangehouden na doorrijden na aanrijding

Op het politiebureau in Geldrop is donderdag rond 9.25 uur een 24-jarige man uit Gelrop aangehouden. Hij wordt verdacht van het doorrijden na een aanrijding. Deze aanrijding vond donderdag rond 8.15 uur plaats op de Collse Hoefdijk. Een 42-jarige fietser uit Helmond werd hierbij van achteren aangereden door een auto. Dit gebeurde op het fietspad aan de Collse Hoefdijk. De rijbaan is hier vanuit Geldrop in de richting Nuenen afgesloten in verband met werkzaamheden. De automobilist negeerde deze geslotenverklaring en reed het fietspad op. Een politieauto zag de man over het fietspad rijden. Toen de automobilist de politie zag verhoogde hij zijn snelheid en reed de fietser aan. De man in de auto is vervolgens doorgereden. De fietser liep verwondingen aan knie, pols en handen op en heeft zich onder doktersbehandeling gesteld. De aangehouden verdachte is in verzekering gesteld. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Gemert: Verdachten met harddrugs aangehouden

In een horecagelegenheid aan het Bindseind zijn donderdag rond 21.35 uur een 19-jarige inwoner van Gemert en een 23-jarige inwoner van Milheeze aangehouden. Bij de 19-jarige verdachte werden 14 XTC-pillen aangetroffen. De man uit Milheeze werd betrapt toen hij harddrugs aan het gebruiken was. Bij deze laatste verdachte werd nog een cachetje met wit poeder aangetroffen en een buisje met een nog onbekende vloeistof. De aangetroffen spullen bij de twee verdachten werden in beslag genomen. De twee mannen zijn voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Waalre: Verdachte aangehouden na aantreffen gestolen goederen

Na een doorzoeking onder leiding van de Rechter Commissaris in de woning van een 38-jarige verdachte in Waalre werden diverse meubelen aangetroffen die uit een woning aan de Onze Lieve Vrouwendijk werden gestolen. Dat in de woning werd ingebroken werd op 27 augustus ontdekt. Een achterdeur was opengebroken om in het pand te komen. De 38-jarige man is rond 16.30 uur bij zijn woning aangehouden. De aangetroffen spullen werden in beslag genomen. De verdachte is voor verder onderzoek ingesloten op het politiebureau.