UNIVERSITEIT NYENRODE

Samenwerking INHOLLAND en Nyenrode in onderzoek en onderwijs

Gezamenlijk Persbericht Hogeschool INHOLLAND en Universiteit Nyenrode

Duurzame samenwerking INHOLLAND en Nyenrode op gebied van onderwijs en onderzoek

Den Haag/Breukelen, 3 september 2004 Universiteit Nyenrode en Hogeschool INHOLLAND gaan nauw samenwerken op het gebied van bedrijfskundig onderwijs en onderzoek. Belangrijk gevolg van deze publiekprivate samenwerking is dat er een naadloze, verkorte aansluiting wordt gerealiseerd van de bachelorprogramma's van Hogeschool INHOLLAND op het Master of Science in Management programma van Nyenrode. Ook bekijken beide instellingen of bij INHOLLAND met een gezamenlijke driejarige opleiding tot Bachelor in Business Administration (BBA) kan worden begonnen voor getalenteerde studenten.

De beide onderwijsinstellingen zijn verder overeengekomen dat Hogeschool INHOLLAND een belang van 50% neemt in de universiteit en duurzaam investeert in het onderwijs van Nyenrode en in het toegepast en wetenschappelijk onderzoek dat op Nyenrode wordt uitgevoerd. Lectoren en medewerkers van de kenniskringen van Hogeschool INHOLLAND worden daar bij betrokken. De nauwe relatie van Universiteit Nyenrode en Hogeschool INHOLLAND met de praktijk van het bedrijfsleven wordt door de samenwerking versterkt.

De samenwerking heeft geen gevolgen voor de bestaande master- en MBA-programma's van Nyenrode en voor de bestaande bachelor programma's van Hogeschool INHOLLAND. Uitgangspunt is verder dat de zelfstandigheid, unieke cultuur en het karakter van Universiteit Nyenrode onverminderd overeind blijven.

Herman Bruggink, President van Nyenrode: 'In de BaMa (Bachelor Master)-structuur streeft iedere universiteit en iedere hogeschool naar samenwerking. Ook Nyenrode heeft lang en kritisch gezocht. Dankzij de intensieve manier waarop we kennis en middelen in elkaars organisatie gaan investeren, zetten we als Nyenrode en INHOLLAND iets unieks neer voor onze studenten. Ik heb er alle vertrouwen in dat wij door onze publiek-private samenwerking ons onderwijs, maar zeker ook ons onderzoek verder kunnen uitbouwen.'

Jos Elbers, voorzitter van het College van Bestuur van Hogeschool INHOLLAND: 'Bij INHOLLAND staan ondernemerszin, het verkennen van grenzen en internationalisering hoog in het vaandel. INHOLLAND is klantgericht, geeft competentiegericht onderwijs aan zijn studenten, zodat hun talenten optimaal naar voren komen. Door de samenwerking met Nyenrode bieden we hun de mogelijkheid door te studeren aan een gerenommeerde business school.'

De samenwerking tussen INHOLLAND en Nyenrode heeft geen gevolgen voor bestaande samenwerkingsverbanden van beide instellingen, zoals die van Nyenrode met de Universiteit van Amsterdam, Koninklijke NIVRA en de Kellogg Graduate School of Management in Chicago, en die van INHOLLAND met onder meer de Erasmus Universiteit Rotterdam, de Vrije Universiteit en de TU Delft.

Over INHOLLAND
Hogeschool INHOLLAND is in januari 2002 ontstaan uit een fusie tussen vier hogescholen in de Randstad. Er zijn vestigingen in onder meer Alkmaar, Haarlem, Amsterdam/Diemen, Delft en Rotterdam. INHOLLAND heeft vier kernwaarden: open, sociaal, vooruitstrevend en ambitieus. De hogeschool staat dichtbij student, markt en maatschappij en speelt gericht in op de vraag naar grenzeloos hoger onderwijs en toegepaste kennis. INHOLLAND biedt meer dan honderd opleidingen aan.

Over Nyenrode
Universiteit Nyenrode bereidt mensen met talent en ambitie voor op ondernemerschap in een internationale omgeving. De universiteit biedt onder meer masteropleidingen aan op het gebied van bedrijfskunde, rechten en accountancy. Opgericht in 1946 door en voor het bedrijfsleven is Nyenrode tevens kennis- en ervaringscentrum voor managers en ondernemers.


- EINDE BERICHT -

Noot voor de redactie (