Politie Friesland

Politieberichten van 03/9 (07.00 t/m 13.00 uur)

Fryslân 03-09-2004 - Voor verdere informatie kunt u op werkdagen tussen 07.00 en 15.00 uur contact opnemen met Bureau Communicatie, telefoonnummer 0900 8844.

Wolvega: verkeerscontroles
In Wolvega zijn donderdagavond door enkele motorrijders van de politie controles uitgevoerd naar aanleiding van klachten over te hard rijdende autos en bromfietsen. Dat resulteerde in een groot aantal waarschuwingen en 5 bekeuringen. Die waren voor het niet dragen van een helm, een onverzekerde bromfiets, het rijden zonder
bromfietscertificaat en 2 x voor het niet dragen van de autogordels. Diverse jonge bestuurders van met name VW Golfs werd gesommeerd de plakfolie van hun ruiten te laten verwijderen. Deze plakfolie, vaak van getinte kleur, is wettelijk niet toegestaan. Als de folie niet wordt verwijderd krijgen de bestuurders een proces-verbaal.

Schettens: rijbewijs kwijt na te hard rijden
Donderdag omstreeks 14.25 uur is een 52-jarige inwoner van De Lier op de Rijksweg A7 gecontroleerd. Hij reed 172 km/h met zijn personenauto, 52 km/h te hard. Tegen deze verdachte wordt proces-verbaal opgemaakt en zijn rijbewijs is ingevorderd.

Ameland: rijden onder invloed
Donderdag omstreeks 17.05 uur heeft de politie een 52-jarige man uit Reed (Dld) betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De verdachte reed met zijn personenauto over de Verbindingsweg onder Ballum. Bij een ademtest aan het bureau blies hij 1000 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 12 uur, betaalde een boete van 1000 euro en moest zijn rijbewijs inleveren tot het moment dat vertrekt van het eiland (naar verwachting zaterdag).

Heerenveen: inbraak bedrijf
Afgelopen nacht is ingebroken in een bedrijf aan De Kuinder. Men kwam binnen na het ingooien van een ruit aan de zijkant. Uit het bedrijf werden enkele computers gestolen. Namen het bedrijf deed een 41-jarige man uit Heerenveen aangifte.

Sneek: winkeldief zit nog vast
De 29-jarige Sneker die dinsdag werd aangehouden na een
winkeldiefstal (zie politieberichten van 01/09) zit nog steeds vast. De verdachte is op donderdag geleid voor de rechter-commissaris. Die besloot de verdachte vast te houden. De man was nog maar enkele weken onder voorwaarden vrij.