Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Rutte: Eigen verantwoordelijkheid student centraal

Amsterdam, 3 september 2004 Staatssecretaris Rutte van Onderwijs stelt de eigen verantwoordelijkheid van de student centraal, zo blijkt uit een column in TKMST Magazine, dat volgende week verschijnt. Dus wat kunnen jullie, als toekomstige studenten, van mij verwachten? Veel vrijheid maar ook de verantwoordelijkheid! om jullie studietijd zelf zo goed en zo nuttig mogelijk in te vullen. Dat staat voor mij centraal bij het nieuwe stelsel van studiefinanciering. En: &zie ik dat dan ook als een van mijn belangrijkste en meest waardevolle taken: het mogelijk maken dat jonge, enthousiaste mensen een geweldige tijd hebben waarin ze het beste uit henzelf kunnen halen. Geld mag hierbij nooit een beperkende factor zijn. Toegankelijkheid van het onderwijs vind ik daarom het belangrijkste criterium voor een nieuw stelsel van studiefinanciering. Iedereen moet kunnen studeren of je nou een rijke pa en ma hebt of niet.

Verder in dit nummer worden een paar maanden na de hype, nu de rust weer is teruggekeerd, de zes Idols Alice, Marlies, Eric, Meike, Robin en Maud opgezocht. Hen werd de vraag voorgelegd: Wat nu? . Hangen ze hun studie aan de wilgen of gaan ze voor het grote succes? Meike is vastberaden haar diploma te halen: Ik vind het belangrijk om een hbo-diploma op zak te hebben.

TKMST

TKMST Havo/vwo Magazine is het magazine voor loopbaanoriëntatie en -begeleiding, dat schoolverlaters in het voortgezet onderwijs het gehele schooljaar informeert over de keuzemogelijkheden voor hun nabije toekomst, zoals opleidingen, beroepen, werken, studeren en het (studenten) leven na de middelbare school. TKMST bestaat uit drie versies: een havo/vwo-, mbo- en een vmbo- versie. De totale oplage is ruim 300.000 exemplaren.

Aromedia

Aromedia ondersteunt scholieren, studenten en professionals in de leeftijd van 11 tot 36 jaar bij het maken van de belangrijkste keuzes op het gebied van studie, werk en leven. TKMST, Sum en Carp zijn de drie hoofdmerken waaronder onder andere tijdschriften, gidsen, agenda s, websites en cd-rom s worden geproduceerd. Tevens doet Aromedia met de TKMST Monitor en de Sum Monitor onderzoek onder ruim 35.000 scholieren en studenten.

­­­­­­­#####



Ingezonden persbericht