Chris van der Drift: Toefje oranje in Formule BMW ADAC

Zandvoort, 3 september 2004. In het kielzog van de DTM komen dit weekend op Circuit Park Zandvoort ook de coureurs in de Formule BMW ADAC in actie. Onder hen Chris van der Drift, Nieuw-Zeelander met een Nederlands paspoort en nu woonachtig in Zevenhuizen. Van der Drift is de huidige leider in het Formule BMW rookie-klassement. Om zijn Nederlandse komaf te onderstrepen komt hij op Circuit park Zandvoort in actie met een speciale neus op zijn bolide; die is voorzien van een 'oranje dip'.

Tot anderhalf jaar terug maakte de inmiddels achttien jaar oude 'Kiwi' vooral naam in de Nieuw-Zeelandse en Australische kartsport. Tijdens een test voor de Formule BMW in Valencia viel hij niet alleen op door een achternaam die welhaast voor een coureur bedacht lijkt; met zijn prestaties veroverde hij bovendien een beurs voor de Formule BMW ADAC. Van der Drift gaat dit seizoen dan ook als 'BMW Junior' door het leven in de klasse die eerder al een opstap vormde voor Formule 1-coureurs als Ralf Schumacher, Christian Klien en Timo Glock.

Team Rosberg
Na een testsessie voor het team van oud wereldkampioen Formule 1 Keke Rosberg vond Van der Drift daar voor 2004 onderdak. Met vijf podiumplaatsen en een goede kans op de rookie-titel lijkt hij inmiddels aardig aan de verwachtingen te voldoen. Voor Zandvoort hoopt hij dat de oranje invloeden in zijn familie - en nu dus ook op de auto - voor een extra steuntje in de rug kunnen zorgen. "Het zou natuurlijk erg leuk zijn om nou net op Zandvoort iets leuks te laten zien", vindt Van der Drift. 'Voor sommige bochten op dit circuit moet je echt ballen hebben. Ik heb er in ieder geval zin in."

Het oranje op Chris van der Drifts auto is opgebracht met een speciaal soort autolak: Maskin van Akzo-Nobel. Het bijzondere is dat het product nat wordt opgebracht, maar naderhand als een soort folie van de auto getrokken kan worden. Het is de eerste keer dat Maskin in de autosport wordt toegepast.

Team Rosberg vindt u op de DTM paddock in het verlengde van de Mercedes-Benz en Opel-hospitality.

Stand Formule BMW ADAC na veertien van de twintig races
1. Sebastian Vettel (D), 267

2. Atila Abreu (Bra),198

3. Sebastien Buemi (Zwi), 115

4. Chris Van der Drift (NZL), 109

5. Dominik Jackson (GB), 96

6. Christopher Wasserman (Oos), 70

7. Mario Josten (D), 47

8. Michael Vorba (Tsj), 39

9. Martin Hippe, (D), 37

10. Adrian Zaugg , (ZAf), 32

Stand rookiekampioenschap na veertien van de twintig races
1. Chris Van der Drift (NZl), 222

2. Sebastien Buemi (Zwi), 199

3. Fabio Onidi (I), 115

4. Adrian Zaugg (ZAf), 114

5. Benjamin Leuchter (D), 91

6. Marcel Jeleniowski (D), 88

Voor de redactie:
Meer informatie wordt u graag verstrekt door Ralf Dennissen, tel.: 06-24256931.

---- --