Ministerie van Justitie

Misbruiker van 11-jarige Jeffrey krijgt vier jaar cel

De man die vorig jaar 11-jarige Jeffrey uit Heenvliet mishandelde en seksueel misbruikte is woensdag door de rechtbank veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf en tbs. De straf viel twee jaar hoger uit dan de eis van het Openbaar Ministerie.

De 11-jarige Jeffrey uit Heenvliet vertrok 1 september 2003 's ochtends op de fiets naar zijn school in Brielle, maar kwam daar niet aan. Een vrouw vond hem 's middags bewusteloos bij 'De Put van Heenvliet', een zandafgraving bij Zwartewaal. De jongen had zwaar hoofdletsel en lag weken in coma. Mede daardoor werd pas veel later duidelijk dat de jongen geen ongeval had gehad, maar seksueel was misbruikt. Jeffrey liep ernstig hersenletsel. Hij leidt sinds de gebeurtenis aan spraakstoornissen, kan maar moeilijk lopen en vertoont ernstige gedragsproblemen.

Pas halverwege februari 2004 kon de politie 42-jarige M.G. uit Hellevoetsluis. arresteren. De rechtbank achtte het misdrijf van M.G. 'onzegbaar gruwelijk'. "Dergelijke feiten veroorzaken op grote schaal gevoelens van angst en onveiligheid in het algemeen. Het is immers de vrees van iedere ouder dat zijn of haar kind zoiets overkomt", aldus de president van de rechtbank mr. Van der Groen.

Voor meer informatie, vragen en suggesties over deze site kunt u terecht bij de redactie

Laatst gewijzigd: 03-09-2004