Ingezonden persbericht


Persbericht

Dwarsliggende Makelaarsvereniging Amsterdam heeft nu zijn eigen website

WebArchitects voltooit gecompliceerde opdracht

Amsterdam, 2 september 2004 --- De Amsterdamse ontwikkelaar van websites, WebArchitects, heeft de nieuwe website in de lucht gebracht van de Makelaarsvereniging Amsterdam, MVA.

De MVA wilde een eigen website omdat de vereniging het niet eens is met de landelijke NVM, de Nederlandse Vereniging van Makelaars, die haar 3500 leden voorschrijft dat alle woningen die op de markt komen dezelfde dag op haar website www.funda.nl moeten worden geplaatst.

De Amsterdamse makelaars (225 kantoren) zijn het daarmee oneens en zijn van mening dat een totaaloverzicht van alle soorten onroerend goed in de regio Groot-Amsterdam gewenst is. De landelijke website kan dat niet bieden.

De MVA heeft WebArchitects in de arm genomen om de lang gekoesterde wens te realiseren. Het resultaat is een eigen website, www.mva.nl. De Nederlandse Vereniging van Makelaars blijft de voorkeur geven aan de landelijke internetsite, maar erkent de regionale verschillen.

Uniek aan de website is het totaal overzicht van koop-, huur- en veilingpanden. De site bevat een zeer doelmatige zoekmachine. Daarnaast is een aan de nieuwe website gekoppelde MVA-krant gelanceerd, die de bezoeker via een unieke objectcode toegang geeft tot alle relevante informatie. De makelaar die bij de MVA is aangesloten, (en dat zijn 370 makelaars met in totaal 225 kantoren), kan een object tevens op zijn eigen website te koop aanbieden. Alle objecten van de aangesloten makelaars staan nu op mva.nl. Sinds de lancering is het bezoek en gebruik van de site sterk gestegen. Op dit moment telt de website al ruim 10.000 bezoekers per dag, goed voor honderdduizenden pageviews. Opmerkelijk is dat de site geen reclame-uitingen kent en alleen relevantie informatie biedt voor de zoeker in de regio Groot Amsterdam.

WebArchitects heeft voor het tot stand komen van deze gecompliceerde opdracht gebruik gemaakt van het zelfontwikkelde communicatieplatform RightClick. Deze slimme software is gebaseerd op het ASP-principe. De klant betaalt een vast bedrag per maand en heeft er verder geen omkijken naar. RightClick werkt via de browser. "Iedereen kan er meteen mee uit de voeten," claimt oprichter Jeroen Van der Geest.

De complexiteit lag hem in het feit dat makelaars in het algemeen slecht en allemaal verschillend geautomatiseerd zijn. "Niettemin hebben we de klus in minder dan zes maanden geklaard," aldus Van der Geest trots.

Het systeem is nu volledig zelfstandig bij te houden voor alle makelaars, hoe ze ook hun automatisering hebben ingericht. "Er staan nu al 6.500 objecten op," zegt Van der Geest, "en een archief van 20.000."

Over WebArchitects:
WebArchitects is de uitvinder van RightClick, een innovatief internet communicatieplatform volledig gebaseerd op een What You See is What You Get interface. RightClick is in het bijzonder geschikt voor het beheren van enorme aantallen en diverse soorten informatie en het analyseren en publiceren van deze informatie. Doordat RightClick volledig in een browser werkt, kan het systeem gebruikt worden als intranet-, internet- of extranet-applicatie. WebArchitects is in 2000 opgericht door Jeroen van der Geest en Mark van ´t Zet en is vooral actief in de kantoorartikelen- en makelaarsbranche.