Vlaamse overheid

Op voorstel van vice-minister-president Frank VANDENBROUCKE:

De Vlaamse Regering wijzigt, na advies van de Raad van State, definitief het besluit over de organisatie van het buitengewoon secundair onderwijs opleidingsvorm 3 (BuSo OV3). De verzorgingssector heeft de kwaliteitsvereisten voor kandidaat-werknemers verstrengd. De sector is er niet meer voor te vinden om werknemers met een getuigschrift van verzorgende van het BuSo OV3 aan te werven. Leerlingen die al gestart zijn in deze opleiding, kunnen die nog beëindigen en zullen een erkend kwalificatiegetuigschrift personenzorg ontvangen. Met deze wijziging wordt de opleiding verzorgende vanaf 1 september 2005 afgebouwd.


* * *

De Vlaamse Regering hecht haar goedkeuring aan de tijdelijke aanstelling van Edouard Verschueren als waarnemend administrateur-generaal van de VDAB.

Op voorstel van Vlaams minister Geert BOURGEOIS:

De Vlaamse Regering keurt een aantal bijsturingen goed betreffende de planning en evaluatie van de leidend ambtenaren voor het werkjaar 2004.


* * *

Naar aanleiding van de detachering van een Vlaams ambtenaar naar de UNESCO in Parijs, keurt de Vlaamse Regering het voorstel goed van de stuurgroep van het Vlaamse UNESCO Trustfonds om maximaal 25.000 euro te voorzien als tegemoetkoming in de onkosten verbonden aan het tijdelijke verblijf in Parijs.

Op voorstel van Vlaams minister Marino KEULEN:

De Vlaamse Regering wordt, conform haar huidige bevoegdheidsverdeling, in de begeleidingscommissies voor de stedelijke financiën van de steden Antwerpen en Gent voortaan vertegenwoordigd door: de Vlaamse minister van Binnenlands Bestuur, Stedenbeleid, Wonen en Inburgering; de Vlaamse minister van Financiën en Begroting en Ruimtelijke Ordening; de Vlaamse minister van Werk, Onderwijs en Vorming; de Vlaamse minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin, of hun vertegenwoordiger.


-----
einde

-----