Ingezonden persbericht


Kijkoperatie zet Khayri Battle weken buitenspel

Rotterdam Basketbal zoekt naar tijdelijke vervanger

ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal heeft de eerste tegenslag voor het seizoen 2004-2005 reeds moeten incasseren. Khayri Battle heeft vandaag, vrijdag 3 september, in het Erasmus Medisch Centrum in Rotterdam een kijkoperatie aan de knie ondergaan. De 23-jarige forward van universiteit van William Patterson in New Jersey bleek na onderzoek met een knieblessure naar Nederland te zijn afgereisd.

Snel handelen van de medische staf onder leiding van fysiotherapeuten Cas in 't Veld en Eduard Simonis gaven via een mri-scan inzicht in de situatie. Battle bleek tijdens een onschuldige botsing in de laatste wedstrijd van een summerleague een gekneusd bot, gescheurde meniscus en een ingescheurde kruisband op te hebben gelopen. Om die reden zat de forward afgelopen weekeinde tijdens het toernooi van Antwerpen reeds noodgedwongen langs de kant.

Door de kijkoperatie is de Amerikaanse aanwinst van Rotterdam Basketbal tussen de twee en drie maanden uitgeschakeld. Omdat donderdagavond 14 oktober de eerste competitiewedstrijd tegen Solskin uit Weert in het Topsportcentrum Stad Rotterdam Verzekeringen op het programma staat, onderzoekt het management van de club samen met coach Erik Braal, de mogelijkheid om een tijdelijke vervanger voor Battle aan te trekken.
---