2e persbericht van vrijdag 3 september 2004

Eindhoven 03-09-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Verdachte aangehouden na betastten en mishandelen vrouw

Op de Leenderweg is donderdag rond 23.50 uur een man (leeftijd en woonplaats onbekend) aangehouden. Hij wordt verdacht van het betastten en mishandelen van een 20-jarige vrouw uit Eindhoven eerder die avond. De vrouw stond met haar fiets op de kruising Aalsterweg Leenderweg voor het stoplicht te wachten toen plotseling een onbekende man voorbij kwam lopen en haar betastte. Toen de vrouw de man hierop aansprak werd zij geslagen en van haar fiets getrokken. Terwijl ze op de grond lag is ze nog diverse keren geslagen en geschopt. Een groep jongens is de vrouw te hulp geschoten waarop de man is weggelopen. De vrouw liep een verwonding aan haar lip op en heeft last van hoofdpijn. Haar broek is gescheurd door de val van haar fiets. De verdachte is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Eindhoven: Verdachten met gedeelte van dashboard aangehouden

Op het Eindje zijn vrijdag rond 8.00 uur een 24-jarige Eindhovenaar en een 31-jarige man uit Venlo aangehouden. De politie trof beide verdachten zittend aan op het Eindje. Tussen hen in lag een deel van dashboard waar zich normaal gesproken een autoradio in bevindt. Onderzocht wordt of het dashboard gestolen is. Beide verdachten zijn meegenomen naar het politiebureau.

Eindhoven: Automobiliste probeert aan alcoholcontrole te ontsnappen

Na een korte achtervolging heeft de politie vrijdag rond 1.20 uur op de Tjalkstraat een 39-jarige automobiliste uit Eindhoven aangehouden. Toen de vrouw op de Noord Brabantlaan voor het stoplicht stond te wachten en een politieagent zag die een alcoholcontrole aan het houden was reed de vrouw vol gas door rood weg. De vrouw reageerde niet op een stopteken dat tijdens de achtervolging gegeven werd. Uiteindelijk is zij klemgereden. Bij de vrouw werd een alcoholpromillage gemeten van bijna 1,60. Ze moet haar rijbewijs inleveren en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Helmond: Verdachte van heling aangehouden

De politie kreeg vrijdag een melding dat op de Jan Stevensstraat iemand voorbijgangers spullen te koop aanbood. Ter plaatse werd een 32-jarige verdachte man uit Helmond aangehouden om 11.15 uur. Hij probeerde sportschoenen en een bestekset te verkopen aan voorbijgangers. De goederen zouden van diefstal afkomstig zijn en werden in beslag genomen. De man is na verhoor naar huis gestuurd. Tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Geldrop: Bedrijfsleider chemisch bedrijf ook aangehouden

Vrijdagochtend rond 11.20 uur is bij het chemisch bedrijf in Geldrop, dat donderdag na een onderzoek werd gesloten (zie hierna extra persbericht van donderdagavond 2 september 2004), de 42-jarige bedrijfsleider uit Hamont-Achel (België) aangehouden. De verdachte werd, evenals de 57-jarige verdachte directeur, aangehouden in verband met overtreding van de milieuvoorschriften. Ook hij is in verzekering gesteld.


---

---

Extra persbericht donderdag 2 september 2004

Geldrop: Chemisch bedrijf gesloten


- Directeur (57) aangehouden -

Donderdag 2 september werd door een team bestaande uit vertegenwoordigers van de Regionale Milieurecherche, gemeente Geldrop-Mierlo, Arbeidsinspectie, Brandweer, Waterschap de Dommel en het Nederlands Forensisch Instituut een onderzoek ingesteld bij een chemisch bedrijf wat zich bezig houdt met het mengen van binnengekomen bulkvloeistoffen tot een eindproduct. Het bedrijf is gevestigd aan de Spaarpot te Geldrop-Mierlo.

Uit eerdere controles van diverse handhavende instanties bleek dat het bedrijf zich niet hield aan de milieuregels en aan de veiligheidsnormen in het kader van brandveiligheid. Ondanks waarschuwingen en aanschrijvingen van de handhavende instanties verbeterde de situatie op het bedrijf nauwelijks. Bij de controle werd vastgesteld dat meerdere normen werden overtreden op het gebied van de brandveiligheid. Tevens bleek dat zeer veel milieuvoorschriften door het bedrijf werden overtreden. Deze milieuvoorschriften hadden onder andere betrekking op de omgang en afvoer van gevaarlijke afvalstoffen, maar ook op de opslag van grondstoffen. In verband met de brandveiligheid heeft het bestuur van de gemeente Geldrop-Mierlo de bedrijfsactiviteiten met onmiddellijke ingang stilgelegd. De directeur van het bedrijf, een 57-jarige man uit Lanaken (B) werd in verband met overtreding van de milieuvoorschriften aangehouden en in verzekering gesteld. Door de Regionale Milieurecherche zal in samenwerking met bijzondere opsporingsambtenaren een nader onderzoek worden ingesteld.

Geldrop: Onder invloed

Op de Dommeldalseweg is vrijdag rond 00.15 uur een 38-jarige vrouw uit Eindhoven betrapt op het rijden onder invloed. Bij de vrouw werd een promillage van bijna 1,40 vastgesteld. Haar rijbewijs werd ingenomen en tegen haar wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Oirschot: Inbraak

In de nacht van donderdag op vrijdag is ingebroken in een bedrijf aan de Scheper. Uit het pand werden een computer en een flatscreen gestolen. De dader kwam binnen door een raam open te breken.

Valkenswaard: Snelheidscontrole

Op de Tienendreef is vrijdag tussen 9.15 en 11.30 uur een snelheidscontrole gehouden. Van de 1.577 gecontroleerde voertuigen reden 108 bestuurders harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid is 81 km/u.

Veldhoven: Onder invloed

Op de Kempenbaan is vrijdag rond 1.00 uur een 54-jarige automobilist uit Waalre aangehouden. De man bleek teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,60 gemeten. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en tegen hem werd een proces-verbaal opgemaakt.