STICHTING HOUT EN MEUBEL



Woerden, 3 september 2004

Van de Goor, winnaar Beste Leerbedrijf hout- en meubelsector

Hans van de Goor, Interieur- en houtbewerking uit Aarle Rixtel, mag zich Beste Leerbedrijf 2004 in de hout- en meubelsector noemen. Op donderdag 2 september 2004 werd de winnaar bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst bij Bomencentrum Nederland in Baarn. De jury oordeelde dat Van de Goor net iets sterker dan de andere genomineerden uitstraalt dat opleiden bovenal mensenwerk is. De jury had vooral lof voor het structureel investeren in opleiden van jonge mensen ook in economisch slechtere tijden.

De organisator Stichting Hout & Meubel (SH&M) gaat de winnaar nu aanmelden voor de nationale en intersectorale verkiezing Beste Leerbedrijf, een initiatief van het ministerie van OCW.

Opleiden voor de branche
'Het niveau van de inzendingen was hoog', zei jurylid Roel de Vries, ex voorzitter FNV Bouw. 'De vijf eindgenomineerden zijn stuk voor stuk als uitstekende leerbedrijven te bestempelen. Alle vijf laten zien dat de kwaliteit van de beroepspraktijkvorming niet afhangt van de grootte van een organisatie: het gaat veel meer om het enthousiasme en de inzet van de directe begeleiders.'

Van de Goor geeft duidelijk aan niet alleen leerlingen voor het eigen bedrijf op te leiden maar bovenal voor de branche. Gaat een leerling-werknemer uiteindelijk naar een ander bedrijf, dan blijft het vakmanschap toch behouden voor de branche, is de visie van directeur Hans van de Goor.

Ook via de gehouden poll op de website van SH&M bleek Van de Goor favoriet. Bijna 400 personen gaven (eenmalig) hun voorkeur aan. Op 2 september bleek 48% gestemd te hebben op de uiteindelijke winnaar.

Voorbeeld voor sector
De sociale partners van SH&M participeerden graag in de allereerste verkiezing in de hout- en meubelsector omdat het belang en de kwaliteit van het leren in de beroepspraktijk continu aandacht verdient. De verkiezing levert de branche ook boeiende voorbeelden en inspiratie op.
Theo van Amersfoort, SH&M voorzitter en sectorbestuurder FNV Bouw, overhandigde de winnaar een sculptuur, een geldbedrag en een promotiepakket.

Noot voor de redactie/